Duitse politici woedend over dit Italiaanse krantenartikel van broer Berlusconi dat gaat over Merkel en het Vierde Rijk

Duitse politici reageren furieus op een artikel dat afgelopen vrijdag op de voorpagina is verschenen van het Italiaanse dagblad Il Giornale. In de krant, die in handen is van de broer van Silvio Berlusconi, wordt er gesproken over het Vierde Rijk en er is een foto te zien van Bondskanselier Merkel die haar hand op een bepaalde wijze in de lucht houdt zoals dat doet denken aan een zekere meneer die ooit Duitsland regeerde rond de periode 1940.

Het stuk is overigens geschreven door de hoodredacteur van het blaadje: Alessandro Sallusti. 'Since yesterday, Italy is no longer in Europe, it is in the Fourth Reich', aldus een zin in het verhaal. Il Giornale heeft al eens eerder de diplomatieke betrekkingen met Duitsland op scherp gezet door na de halve finales van het EK die Mannschaft uit te zwaaien met de kop 'Ciao, ciao culona (Bye bye lard arse).' Voetbal is immers oorlog.

Het belooft een waar spektakel te worden als Silvio Berlusconi straks weer meedoet aan de verkiezingen. Pakt u alvast de popcorn?