8 Miljard Olympische dollars besteedt u zo!

Terwijl onze sporters zich in het zweet werken, kunt u even een blik naar binnen werpen bij  het comité dat ooit werd opgericht om ‘Olympism’ te promoten. Deze vrijwilligersclub genereerde onlangs 8 miljard Amerikaanse dollars, fijn! En wat houden onze Olympische helden er aan over?

De 109 leden van het Olympisch Comité krijgen geen ene cent betaald voor hun harde werk. Dat is best zielig. Gelukkig worden zij regelmatig lekker verwend door bedrijven en steden die een fijn contractje willen afsluiten. 

En dit verdienen de Olympische helden
Een goed belegde boterham is slechts weggelegd voor de happy few met een vet sponsorcontract. Wij hollen naar de winkel, zodra Ankie (Becel) of Arnold (Dove) zeggen dat het healthy is. Daar betalen de sponsoren natuurlijk graag voor. Voor de anderen zit er niets anders op dan hard, heel hard werken. Uurtje of tienduizend oefenen en een gouden plak ligt binnen handbereik. Wanneer de medaille alleen, dus zonder teamgenoten, gewonnen wordt ontvangt de topsporter hiervoor 41.250 van het IOC. En ja dat komt dan inderdaad neer op € 4,-- en € 12,5 cent per getraind uur. Een zilveren medaille levert € 22.500 op en de derde plek brengt nog een schamele €15.000 in het laatje

Am I allowed to say this on television?
8 Miljard, die sla je niet zomaar stuk natuurlijk. Voor het promoten van het Olympism is ook dit jaar weer de crème de la crème ingehuurd. En dan krijg je in ieder geval een mascotte die opvalt. Hell yeah!!