Actiehelden bezorgen Disney recordwinst en 'Amerika probeert Londense City te verzwakken' [Terwijl u sliep]

[Big Corps]

Met helden maak je geld - De afgelopen kwartaalwinst van Walt Disney is met 24% gestegen en overtreft daarmee de verwachtingen. Dat komt vooral door het succes van de film The Avengers waar de ticketverkoop meer dan $1,5 miljard heeft omgezet. De winst van het grootste entertainmentbedrijf ter wereld steeg naar een totaal van $1,83 miljard tegenover $1,48 een jaar eerder. The Avengers is een film over actiehelden. Bloomberg


[Werkvloer]

Loonslaaf van negen tot twaalf - U neemt wel eens een zakelijk telefoontje aan buiten kantoortijden? You’ not alone. Meer dan 80% van de loonslaven doen wel eens wat werk in hun vrije tijd. Daarnaast checkt bijna twee derde hun email voordat de werkdag begint. Maar het schokkendste: 40% checkt zelfs hun email bij het avondeten. Het onderzoek is gedaan door Good Technology. In het stuk wordt niet duidelijk of alleen om Amerika of ook daarbuiten gaat, maar in Nederland zal het vast niet veel anders zijn. CNBC


[Banken]

Standard Chartered ontkent - Standard Chartered staat bekend als een integere bank die als een van de weinige Britse financials niet gered hoefde te worden door de overheid. Amerikaanse toezichthouders hebben de Britse bank echter beschuldigd van illegale transacties met Iran. Standard Chartered ontkent iets fout te hebben gedaan en tot nu toe lijkt de goede naam van de bank nog niet heel erg aangetast. Maar dat kan omzwaaien - afhankelijk van hoe het proces gaat lopen. De aandelen daalden in ieder geval eergisteren al 6,2% en gisteren 16%. The Wall Street Journal  

Wall Street versus The City - Verschillende parlementsleden in het Verenigd Koninkrijk beschuldigen Amerikaanse toezichthouders van een anti-Britse agenda. De politici suggereren dat de VS er op uit zijn om de Londense City, het financiële centrum van de wereld, te verzwakken ten opzichte van het concurrerende Wall Street. Eergisteren werd Standard Chartered aangepakt door Amerikaanse regelgevers omdat de Britse bank illegaal krediet zou hebben verhandeld met Iran. Financial Times


[Amerika]

Will the real Obama please stand up - Mitt Romney zou alleen meer van zijn belastingaangiftes moeten laten zien, als Obama zijn portfolio van de universiteit openbaar maakt. Tenminste, dat vindt Donald Trump. Wie anders. Eerder geloofde de gekke vastgoedmagnaat al niet dat Obama in Amerika geboren was, maar nu twijfelt hij dus ook aan het diploma van de huidige president. CNBC

Romney's paard pakt geen medaille - Helaas. Het paard Rafalca, waarvan Mitt en Ann Romney de eigenaar zijn, is gisteren tijdens de dressuur op de Olympische Spelen op de zesde plek geëindigd. Een medaille was er wel voor Nederland door Anky van Grunsven, namelijk brons. Groot-Brittannië won goud en Duitsland pakte zilver. The Washington Post