News Corp maakt miljardenverlies en Amazon zoekt octrooi-experts voor patentenoorlog [Terwijl u sliep]

[Big Corps]

Afschrijving zet News Corp in het rood - News Corp heeft een kwartaalverlies geleden van $1,6 miljard door een fikse afschrijving bij zijn krantenactiviteiten. Onlangs werd aangekondigd dat het grootste mediaconglomeraat ter wereld zich gaat opsplitsen: de papieren media en de televisie business zullen binnenkort gescheiden op de beurs genoteerd staan. Zonder de afschrijving zou het bedrijf van Rupert Murdoch gewoon winst hebben gedraaid. De omzet bedroeg $8,4 miljard tegenover de marktvoorspelling van $8,7 miljard. CNN Money

Dat schiet lekker op - Hewlett-Packard denkt dat zijn winst in het derde kwartaal hoger uitvalt dan aanvankelijk werd geprojecteerd. Eerst was de verwachting op 94 dollarcent tot 97 dollarcent per aandeel gezet maar het vooruitzicht bedraagt nu $1 per aandeel.  Daarnaast zegt de grootste pc-fabrikant ter wereld dat het ontslagprogramma sneller gaat dan verwacht: 9.000 man vertrekt dit jaar al van de in totaal 27.000 werknemers die de komende drie jaar op straat worden gezet. All Things Digital


[Centrale bank]

De geur van verse pondbiljetten - De gouverneur van de Bank of England zegt dat de centrale bank 'er alles aan gaat doen' om de Britse economie uit de recessie te trekken. Mervyn King schuwt daarbij niet steunaankopen van staatsobligaties met vers gecreëerd geld. Hij wil op de korte termijn echter niet overgaan tot een verlaging van de rente. Tot nu toe heeft de Bank of England al voor £375 miljard bijgedrukt. The Wall Street Journal


[Tech]

Patentdeskundigen gezocht - Amazon.com gaat een speciaal team van auteursrechtexperts aannemen die moet helpen bij het opkopen van patenten. Een overbodige luxe is dat niet: in de computersector is een ware patentenoorlog ontstaan. Met een stevig arsenaal aan octrooien wil Amazon zich bewapenen tegen mogelijke juridische claims van concurrenten Apple en Google. Reuters


[Maatschappij]

Doe maar gewoon lief tegen de rijken - Zijn het verwende rijken? Of hardwerkende job creators? Wat ze ook mogen zijn, de gefortuneerde elite is sinds de kredietcrisis in zijn schulp gekropen. En dat is jammer. De rijkste één procent van de wereld zet momenteel 54% van zijn geld op een spaarrekening. Dat is 24% meer dan in 2007. Normaal gesproken niet zo’n probleem. Maar de wereld heeft sinds de crisis een tekort aan krediet, dus het was beter geweest als dat kapitaal zou worden geïnvesteerd in werk en groei. CNBC

Schokkend protest - Dat was even schrikken voor autobestuurders in Las Vegas toen ze langs het billboard langs Bonanza Road reden. Op het hoge bord stonden de letters 'dying for work' en er hing een man aan die zichzelf had opgeknoopt. Uiteindelijk bleek het maar een pop te zijn. Verderop werd een zelfde praktijk aangetroffen maar dan met de zin 'hope your happy, Wall Street.' Er is niet duidelijk van wie de actie afkomstig is. Fox News