Bankiers moeten leren van Olympiërs en de kas van het failliete Schlecker is geplunderd [Terwijl u sliep]


[Goede raad]

Bankiers moeten voorbeeld nemen aan Olympiërs – Bankiers kunnen nog wat leren van het harde werk dat Olympische sporters en vrijwilligers leveren om hun doelen te halen, stelde Mervyn King gisteren. King – de president van de Engelse centrale bank – schreef dat in een ingezonden artikel in de Mail on Sunday. 'Sommige doelen, zoals een gouden medaille, kosten jaren van werk om ze te halen. Dat geldt zowel voor sport als voor de economie', Aldus King. Amen. Mail Online 


[Big Corps]

Windjet stopt met vliegen – Door grootsche financiële problemen heeft de budgetluchtvaartmaatschappij Windjet gisteren al zijn vluchten geschrapt. Nadat overnamegesprekken met Alitalia vrijdag werden afgebroken kampt Windjet met problemen. De luchtvaartautoriteit ENAC trekt waarschijnlijk zeer binnenkort de licentie van Windjet in. BBC 

Barclays blijft universele bank, maar opsplitsing wordt versneld – De kersverse sjef van Barclays, David Walker, wil dat Barclays een universele (commerciële en zakelijke) bank blijft. De opsplitsing van beide onderdelen staat gepland voor 2019, Walker wil dit wel versnellen. Walker wil tevens de investeringsbank van Barclays, Barclays Capital, met 20% verkleinen. Bloomberg

Cijfers Kingfisher vallen tegen – De verwachtte cijfers van het Q2 van luchtvaartmaatschappij Kingfisher vielen al tegen, de echte cijfers zijn nog teleurstellender. Kingfisher heeft in één kwartaal $117,8 miljoen verloren, dat is meer dan twee keer zo veel verlies als vorig jaar. De omzet is met 84% gedaald. De tegenvallende cijfers hebben te maken met minder vluchten, hogere aflossingen van leningen en hogere kosten in het algemeen. Kingfisher was ooit India’s een-na grootste luchtvaartmaatschappij, nu is het de kleinste. The Wall Street Journal


[Nein]

Duitsland bereid om hulp Griekenland stop te zetten – Duitsland is bereid om iedere nieuwe vorm van hulp aan Griekenland te blokkeren als het land de volgende begrotingsdoelstellingen mist. Michael Fuchs uit de Duitse regering zei in het Handelsblatt: ‘Ook als het glas halfvol is, dan is dat niet genoeg voor een nieuw steunpakket.’ Duidelijk. Het is nu wachten op het Troika-rapport halverwege september, bij slecht nieuws blokkeren de Duitsers de volgende kapitaalinjectie van €31,5 miljard met hun vetorecht. The Telegraph


[Gesnapt]

Kas geplunderd bij failliet Schlecker – Anton Schlecker, eigenaar van de winkelketen Schlecker, heeft volgens de Duitse justitie de kas van zijn eigen bedrijf ‘leeggeroofd’ toen hij wist dat het concern failliet zou gaan. Schlecker zou iedere maand €60.000 naar vrouwlief overgemaakt hebben als loon. In 2009 zou Schlecker al geweten hebben dat zijn bedrijf failliet zou gaan, en begon toen al met het in veiligheid brengen wegsluizen van geld. Slim, vinden wij. Der Spiegel