Plymouth XNR: Jetsons-auto te koop

Stukje compleet achterhaalde toekomstvisie te koop. De Plymouth XNR uit 1960. Uit de tijd dat we nog overzichtelijke vijanden hadden en auto's vinnen. Staal en chroom in plaats van carbon en plastic. Asymmetrie in optima forma. Kan allemaal van u zijn!

Zoals u zult begrijpen, heeft het concept nooit een productieversie gekregen. De auto ging ook niet naar het curiosamuseum, maar bleef eigendom van designer Ghia. Vervolgens werd hij verkocht aan een Zwitserse verzamelaar, die hem daarna weer aan de koning van Iran verkocht. Via Koeweit vervolgde de wonderlijke  reis zich naar Libanon, waar de nieuwe eigenaar de auto tijdens de oorlog wist te beschermen door hem ondergronds op te slaan. Hierdoor verkeert het karretje nog steeds in uitstekende conditie.

Welnu. De Libanese eigenaar laat hem nu veilen. Er is overigens geen verwachte opbrengst bekendgemaakt. Dat wordt dus een weggeefprijsje.