Google gaat nu ook in de pakjes

Google Inc. lijkt zijn eerdere opvatting 'geen content maar informatie' compleet overboord te hebben gegooid. Nadat het maandag aankondigde Frommer's reisgidsen over te nemen, wil het nu ook het ondenkbare doen. Same Day Delivery.  U bestelt en heeft het dezelfde dag in huis.

De verwerving van Frommer's is uiteraard een strategische. Door het bezit van de Frommer's gidsen kan het de  inhoud ervan gebruiken in zoekresultaten, en hiermee reisgerelateerde advertenties kunnen verkopen en mensen meer middelen geven om reizen te boeken. Bon. 

De heilige graal van de bezorging
Maar nu is daar de volgende stap naar totale werelddominantie. En wel door middel van e-commerce. De webgigant is in gesprek met grote retailers over het opzetten van een dienst waarmee consumenten bestelde producten voor een lage vergoeding binnen een dag bezorgd krijgen. 

'Heb ik dat niet al eerder gehoord', horen wij u denken. Kan kloppen. Amazon doet het al in beperkte mate. En eBay levert hashpijpen in San Fran. Maar Google is Google. We verwachten daarom dat we weldra met Googles dienst buitenboordmotoren in Ulaanbaatar binnen het etmaal geleverd kunnen krijgen. Een fittie tussen Amazon en Google ligt waarschijnlijk ook niet ver weg.