Beste Nederlandse universiteit valt buiten de internationale top 50 en Standard Chartered schikt voor $340 miljoen [Terwijl u sliep]

[Educatie]

Goh, wat zijn we weer slim - Nederland moet de kenniseconomie behouden? Welke kenniseconomie? In de jaarlijkse Academic Ranking of World Universities vinden we de eerste Nederlandse universiteit, namelijk die van Utrecht, op een beschamende plek 53. Als we alleen Europa meetellen staat de Universiteit van Utrecht op plek twaalf. En Amerikanen zijn natuurlijk dom maar Harvard, Stanford, MIT en Berkeley behoren allemaal tot de top vier. NU.nl


[Big Corps]

De Chinese terugtocht van Wall Street - Een jaar geleden stonden Chinese bedrijven in de rij om hun aandelen naar Wall Street te brengen maar inmiddels is dat omgekeerd en halen de ondernemingen uit het groeiland juist hun aandelen van de Amerikaanse beurs af. Chinese bedrijven liggen vaak in de clinch met de Amerikaanse beurswaarkhond. Ook vinden de firma´s hun koers te laag gewaardeerd. USA Today

Standard Chartered tikt even af - Standard Chartered is tot een schikking gekomen en betaalt de Amerikaanse toezichthouder $340 miljoen. De Britse bank werd ervan beschuldigd de Amerikaanse wet te hebben overtreden door illegale transacties met Iran. Ter aanvulling van de boete heeft Standard Chartered ook beloofd om minstens twee mannetjes aan te nemen die toezicht houden op toekomstige handelstransacties. CNBC

Foxconn gaat er flink tegenaan - Foxconn, een van de belangrijkste leveranciers van Apple, gaat het komende decennium maar liefst $5 miljard tot $10 miljard investeren in een Indonesische fabriek. Dat heeft de handelsminister van Indonesië bekendgemaakt. De fabriek moet productie van 3 miljoen apparaten per jaar halen en uiteindelijk zelfs 10 miljoen per jaar. Die arbeidershandjes gaan dus flink wapperen. Foxconn is een Taiwanees bedrijf. Reuters


[Economie]

De eurozone krimpt - De eurozone staat op het randje van een dubbele dip-recessie want zelfs de krachtigste economieën uit de muntunie stagneren. De economie van de eurozone is het afgelopen kwartaal, dat eindige in juni, met 0,2% gekrompen. Duitsland en Nederland wisten respectievelijk maar 0,3% en 0,2% groei te handhaven. The Daily Telegraph


[Suits]

Per ongeluk ingebroken bij Steve Jobs - Er is op 17 juli voor meer dan $60 duizend aan computers gestolen uit een huis van wijlen Steve Jobs in Californië. Een 35-jarige verdachte genaamd Kariem McFarlin is inmiddels opgepakt. Volgens de openbare aanklager was McFarlin er waarschijnlijk niet van op de hoogte dat het huis toebehoorde aan het Apple-icoon. Het is minder dan een jaar geleden dat Steve Jobs stierf. Fox News