Lessen voor uw maîtresse

Een beetje baas heeft een bijvrouw. Maar de mensch is geneigd tot alle kwaad en uw maîtresse al helemaal. De volgende aanbevelingen verdienen daarom uw aandacht.

In de US van A loopt momenteel een aardige rechtszaak waaruit weer eens blijkt dat ventrum ad ventro copulatie niet samengaat met een zakelijke relatie. Emel Dilek, professioneel mooimens klaagt haar voormalige werkgever aan vanwege contractbreuk. Dilek was de maîtresse van de COO die haar aannam. Nadat hij overleed, ontsloeg het bedrijf haar.

Voor de buitenbedrecreant schuilt in dit relaas minimaal een viertal lessen.

1) Ga niet dood
Wellicht triviaal, maar de hele zaak kwam aan het rollen nadat meneer de maître besloot te overlijden. Voor het lijk koud was, vertrouwde het bedrijf (een Mercedesdealer onder de naam Watson Enterprises) haar aan de straatstenen toe. De golddiggereske achtergronden waren overigens daar: Dilek is rond de dertig en meneer de autosjacheraar was tachtig. En had prostaatkanker. Maar goed, niet doodgaan dus!

2) Betaal zwart of in natura
Uw kokette kitten is bereid tot werkelijk alles, als de tegenprestatie ernaar is. En hoe graag ze ook uw rechterhand wil zijn, geef haar geen contract als wederdienst. Koop allemaal vrouwvriendelijke meuk en u bent een heel eind. Als dat niet helpt, moet u ordinair flappentappen. Maar wat u ook doet, zet haar niet op de loonlijst. Doet u dat toch, dan is uw geloofwaardigheid binnen het bedrijf instantaan met de noorderzon vertrokken. Mocht u tip 1 negeren, dan staat er na uw dood ook nog een nare bitchfight op het menu waardoor over de doden meer dan alleen goeds wordt gesproken - en uw gevoos uitkomt.

3) Stel een slecht contract op
Omdat u tip 2 ongetwijfeld negeert, moet u goed voorbereid zijn op het contract. Stel een vodje op, iets waar nauwelijks rechtsgeldigheid aan kleeft. In het geval van mevrouw Dilek was dat niet gebeurd. Het contract was in beton gegoten en de rechter oordeelde dat 'hoewel de zaak uitstekend als plot zou kunnen dienen voor een tweederangs film, het contract nog altijd rechtsgeldigheid had'.

4) Geheim is chique
Wijlen autoverkoper was er nogal trots op dat hij zijn duifje op geriatrische wijze alle hoeken van de kamer liet zien. Opscheppen over uw maîtresse is een no-no. Dat doet u maar tegen uw vrienden, maar niet tegen de rest van het kanteur. (Zie ook tip 1.) Mocht u het niet kunnen laten uw relatie te delen, denkt u dan aan de volgende rechtbankondervraging als epitaaf. Dat moet u van weerhouden.

En dan de punchline. 

U bent gewaarschuwd.