Het zakelijke nalatenschap van Elvis Presley plus een prachtperformance

Het is vandaag 35 jaar geleden dat de grootste entertainer ooit op 42-jarige leeftijd stierf door een hartaanval. Zakelijk gezien leeft Elvis echter nog.

Het meest tastbare dat hij achterlaat is Graceland. Dit landgoed is inmiddels omgedoopt tot een museum. Ook zijn songs, films en andere culturele verrijkingen zijn er natuurlijk nog. Al deze erfenissen worden gemanaged door Elvis Presley Enterprises.

Het bedrijf deponeert geen financiële cijfers maar de schatting is dat het $50 miljoen per jaar omzet en 500 werknemers in dienst heeft. De zakelijke entiteit van de popster heeft overigens Nederlander Bouke Scholten gevraagd om dit jaar een hoofdrol te vevullen in de jaarlijkse herdenking van The King. 

Ook hier memoreren we Elvis. En wel met een van zijn beste performances. Voor deze keer mag het geluid van uw computer keihard aan. Collega's hebben maar even te luisteren naar de mooiste stem die god ooit aan een mens heeft geschonken. De orkaan barst los op 50 seconden.

Laten we ook dit meesterwerk niet vergeten