Miljardair John Paulson stapt vol in goud en nieuwe Nokia komt 'binnenkort' [Terwijl u sliep]

[Deals]

Paulson gaat voor goud - Miljardair John Paulson heeft het in tweede kwartaal zijn aandeel in goud flink opgeschroefd. Zijn hedgefonds, die goed is voor $21 miljard, zit voor meer dan 44% in goud gerelateerde aandelen. Het is vreemd dat het fonds Paulson & Co vol in het edelmetaal stapt want het laatste kwartaal is de waarde van goud behoorlijk gedaald. Bloomberg

Carlyle koopt Getty Images - Carlyle Group, een prestigieuze private equity-maatschappij, is met Getty Images overeengekomen om het fotobedrijf voor $3,3 miljard over te kopen van Hellman & Friedman. Bij de deal krijgt Carlyle een meerderheidsbelang terwijl medeoprichters Jonathan Klein en Mark Getty - die tevens het bedrijf besturen – net iets onder de 50% van het bedrijf krijgen. The Wall Street Journal

Soros likes Facebook - Er is bekendgemaakt dat George Soros, de legendarische investeerder, 341 duizend aandelen van Facebook heeft gekocht voor ongeveer $10,6 miljoen in het tweede kwartaal. Facebook kan wel meer van dit soort vrienden gebruiken want de koers is sinds de beursgang al 50% gedaald. Soros heeft op het aandelenpakket ongeveer 34% aan waarde verloren zien gaan. The Daily Telegraph


[Big Corps]

Cisco verkoopt goed in Azië - Cisco Systems heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt dan waar Wall Street op had gerekend. De nettowinst bedroeg $1,9 miljard en de omzet was $11,69 miljard. De leverancier van netwerkapparatuur heeft het kwartaaldividend met 75% verhoogd naar $0,14 per aandeel. Er waren vooral goede resultaten in Azië behaald. Business Insider


[Tech]

Binnenkort nieuwe Nokia - CEO Stephen Elop heeft beloofd om binnenkort de Nokia-telefoon kenbaar te maken. Het ziet er naar uit dat het nieuwe ding gelanceerd gaat worden voordat concurrent Apple met zijn nieuwe iPhone komt. De nieuwe smartphone van het Finse bedrijf draait op het laatste besturingssysteem van Windows. Reuters

Nieuw dingetje van Samsung - De Galaxy Note smartphone, die eerder dit jaar werd gelanceerd, deed wat wenkbrauwen fronsen. Maar ondanks dat mensen niet zo goed wisten wat ze ervan moesten denken, werd de zogenaamde phablet (kruising tussen tablet en phone) 10 miljoen keer verkocht. Gisteren heeft Samsung in Amerika de Galaxy Note in release laten gaan en weet men eigenlijk weer niet zo goed wat ze er mee aan moeten. In Nederland was het ding overigens twee weken geleden al verkrijgbaar. USA Today