Werknemers Facebook ontvrienden hun eigen aandelen en Oracle schudt omkopingszaak af met $2 miljoen [Terwijl u sliep]


[Beurs]

Werknemers Facebook ontvrienden hun aandelen - De prijs van Facebook-aandelen - nu onder de $20 - heeft gisteren door 271 miljoen nieuwe stukken een nieuw dieptepunt bereikt. De aandelen waren van pre-IPO aandeelhouders die nu pas mogen handelen; voornamelijk personeel van Facebook. De aandelen van Facebook zijn nu bijna 50% minder waard dan de originele openingsprijs. The Washington Post

Mexicaanse afdeling Santander in de uitverkoop - Het Spaanse Banco Santander zet 25% van haar Mexicaanse afdeling te koop om aan kapitaaleissen te kunnen voldoen. Allerlei Europese banken zetten aandelen met veel korting in de uitverkoop om hun liquiditeit te verhogen, Santander verkoopt waardepapieren uit opkomende economieën voor een hogere prijs. Santander hoopt met de verkoop $4 miljard op te halen. The Wall Street Journal


[Vakansie]

Nederlandse hotels minder bezocht door buitenlandse toeristen - U vroeg het uzelf al af, buitenlandse toeristen tegenwoordig ook. Wáárom in Nederland op vakantie gaan? Nederlandse hotels worden volgens het CBS minder door buitenlandse toeristen bezocht en meer door Nederlanders zelf. De verandering komt voornamelijk door opkomende (Nederlandse) websites die vakanties en arrangementen veilen en een afgenomen (buitenlandse) zakelijke vraag. NU.nl


[Suits]
 

Ook piloten Air France-KLM willen reorganiseren - Door een instemming van de vakbond SNPL is een groot deel van de piloten van Air France-KLM gisteren akkoord gegaan met een reorganisatie die Air France-KLM wil doorvoeren. De luchtvaartmaatschappij wil voor 2014 - zonder gedwongen ontslagen - 5000 banen schrappen. Air France-KLM wil met de reorganisatie €2 miljard besparen. Piloten moeten iets harder werken voor iets minder geld om de €2 miljard te halen. Reuters

 

[Big Corps]
 

Oracle bereikt akkoord in omkopingsrechtszaak - Oracle heeft gisteren $2 miljoen betaald aan de Security and Exchange Commission om een rechtszaak te voorkomen. De SEC was boos omdat een Indiase dochter van Oracle in het geheim $2,2 miljoen verzameld heeft, vermoedelijk om te gebruiken voor omkopingen. Oracle wil er - dûh - niets over kwijt. FOX Business

 

Wal-Mart heeft last van schrale consument - Andere supermarkten in de USA maken dikke winst, bij Wal-Mart lukte dat het afgelopen kwartaal nog niet echt. Verkopen waren in het Q1 van dit jaar 6,2% hoger dan vorig jaar, in het Q2 slechts 3,4%. Consumenten geven volgens Craig Johnson van Wal-Mart nog wel geld uit, maar minder aan luxe-artikelen en meer aan primaire levensbehoeften. Volgens Johnson zijn consumenten niet van streek door de huidige economische wanorde, maar baart het ze wel zorgen. Aha. The New York Times