Apple meest waardevolle bedrijf aller tijden en Mitt Romney wil toezicht op de Fed [Terwijl u sliep]

[Beurs]

Apple schrijft geschiedenis - Door de koersstijging van gisteren is Apple het meest waardevolle bedrijf aller tijden geworden. De iPhone-producent heeft een beurswaarde van meer dan $623 miljard aangetikt. Eerder hield Microsoft het record met $618,9 miljard. Deze piek werd bereikt in de hoogtijdagen van de  dot com zeepbel. Dat was 12,5 jaar geleden, op 30 december 1999. CNN Money

Goldman desperaat over aandelen - David Kostin, een van de hoogste beleggingsbaasjes bij Goldman Sachs, is zeer negatief over Amerikaanse aandelen en beveelt uit de waardepapieren te stappen voordat de fiscal cliff nadert. In een brief verdedigt Kostin zijn target van 1250 punten voor de S&P500 terwijl de index onlangs boven de 1400 punten is gestegen. Volgens de beursbengel gaat de S&P 500 namelijk nog 12% dalen voordat de Amerikaanse verkiezingen plaatsvinden. CNBC 

Facebook 50% minder waard - En zoals Apple zijn verwachting waar maakt, daar slaat Facebook een enorme flater. De aandelenkoers van de social media-gigant is sinds de beursintroductie met meer dan de helft gezakt naar een slotkoers gisteren van $18,80 per aandeel. Afgelopen week verloor het aandeel 10% van zijn waarde nadat er een lading werknemers hun aandelen van de hand mochten doen na het verstrijken van de lock up. The Daily Telegraph 


[Werkvloer]

Roemer wil aanpak voetbalsalarissen - Europese balkunstenaars mogen best wat minder verdienen als het aan Emile Roemer ligt. Hij ziet graag dat de UEFA wat gaat doen aan de allerhoogste salarissen in het voetbal. 'De voetbalwereld is heel raar. Die bedragen slaan nergens meer op.' NU.nl

JPMorgan heeft hoofdonderzoeker aangesteld - De bestuurders van JPMorgan hebben Lee Raymond, de voormalige directeur van Exxon Mobil, aangewezen als de voorzitter van het team dat het handelsschandaal bij de Amerikaanse bank gaat onderzoeken. Daarmee heeft Lee Raymond tevens het laatste woord over de rol van CEO Jamie Dimon in de zaak van de London Whale. Een uitspraak wordt laat in de herfst of begin winter verwacht. The Wall Street Journal 

Boer zoekt werknemer - De laatste tijd wordt er veel gerept over een ernstige droogte die Amerikaanse oogsten aantast, maar in Californië, ’s lands grootste farm state, is er nog een probleem gaande. Namelijk een schaarste aan arbeid. 'This year is the worst it's been, ever', aldus boer Craig Underwoord. Sommige gewassen worden simpelweg niet geplukt vanwege het tekort aan handen. CNBC


[Bureaucratie]

Romney wil toezicht op de Fed - Mitt Romney steunt overheidstoezicht op de Federal Reserve. 'the Federal Reserve should be accountable. We should see what they’re doing', vertelde de Republikeinse presidentskandiaat. Onder druk van de Tea Party-beweging zijn er steeds meer Republikeinen die toezicht op de centrale bank steunen. Toezicht, maar niet de volledige controle, zei Romney er wel bij. Bloomberg