Italiaanse fiscus entert superjachten en 'Obama's regelzucht reduceert productie met $500 miljard' [Terwijl u sliep]

[Rijken]

Megajachten op de vlucht - Superrijken in Italië varen deze zomer massaal van de binnenlandse kust weg omdat de belastinginspectie invallen doet bij superjachten. Geen grapje. Het is een nieuwe strategie van de technocratische premier Mario Monti die eerder de 'oorlog' verklaarde aan belastingontduikers. Het schijnt dat tienduizenden luxeboten hun ligplaats in het pizzaland hebben verlaten uit angst voor de politie die belasting komt innen. CNBC

Zwitserse banken werken mee - Sinds dit voorjaar hebben Zwitserse banken duizenden namen doorgegeven van hun werknemers aan Amerikaanse autoriteiten. Financiële instellingen uit het Alpenland liggen al jaren overhoop met de Verenigde Staten vanwege belastingontduikers die geld verschuilen via een Zwitserse bankrekening. De banken hopen strafrechtelijke vervolgingen te voorkomen door mee te werken met Amerika. The Wall Street Journal


[Werkvloer]

Apple-werknemer voor het leven - Een voormalig personeelslid van Apple gaat zijn ex-werkgever aanklagen. Wayne Goodrich meent namelijk dat wijlen Steve Jobs hem destijds een ‘baan voor het leven’ had beloofd. De knul werd afgelopen december ontslagen wegens 'zakelijke redenen' die niet gerelateerd zijn aan zijn werk. The Daily Telegraph   

Meester Obama hindert productie - Federale regels kunnen mogelijk de Amerikaanse productie dit jaar met $500 miljard reduceren volgens een onderzoek dat is opgezet door industriëlen. De regering van Obama heeft gemiddeld 72 regels paar jaar geïnstalleerd voor fabrikanten. Dat is een stuk meer dan de 45 maatregelen per jaar die George W. Bush jaarlijks invoerde. Eerder waarschuwden de Amerikaanse Kamer van Koophandel en de National Association of Manufacturers er ook al voor dat overheidsregels de economische groei kunnen hinderen. Bloomberg

Het gaat steeds beter bij Foxconn - Apple en Foxconn hebben de werkomstandigheden en de veiligheid verbeterd in de Chinese fabrieken waar de iPhone wordt gemaakt. Dat zegt de Fair Labor Association. De arbeidsinspecteur zegt echter dat de lastigste taken nog gedaan moeten worden. Zo moeten de werkgevers de werkuren per arbeider met nog een derde reduceren om zo aan de lokale arbeidsrechten te voldoen in 2013. Reuters


[Defensie]

Iran laat zijn tanden wapens zien - Ahmadinejad heeft een verbeterde versie van zijn kleine afstandsraketten ten toon gesteld. Dat ging niet geheel toevallig op het moment dat een belangrijke Israëlische legermeneer een prominente rabbijn ontmoette over de kwestie Iran. Levensgevaarlijke diplomatie. Fox News