Markt-analyse 101 - tips van ervaringsdeskundigen

Wie kunt u nog vertrouwen om de beurs te voorspellen? Behalve dan uw eigen wingman in het welbekende steegje naast de ####bank. Leest u hier waardevolle tips van ervaren investeerders.

Waarschuwing vooraf
Naar uw collegae en superieuren houdt u te allen tijde vol dat u enkel en alleen methode 1 heeft gebruikt voor uw steekhoudende marktanalyse. Voorts raden wij u aan om in de praktijk enkel methode 2, 3 en 4 te gebruiken 

#1 Ingewikkeld doen met grafieken
Hoewel successen uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst, kan het nooit kwaad om terug te kijken. Een goede indicatie voor een op handen zijnd financieel armageddon is de triple-top. Kijk en huiver. 

De hele dag naar grafieken staren vlak na uw welverdiende congé is boring. Er zijn vermakelijker en charmanter manieren, die u bovendien veel tijd gaan besparen. Onderstaande tips komen van stoeipoes Mimi, doorgewinterd investeerder en professioneel succesvol.

#2 If it’s to complex to understand, it is a problem
Zie ook methode 1, er zal wel een kern van waarheid inzitten, ergens. Maar zolang u de theorie kunt oplepelen bij de aankomende boardmeeting is dat meer dan voldoende. Voorts kijkt u voor goede investeringen alleen nog naar de analyses die u wèl begrijpt. Gerieflijk simpele beschouwingen vindt u hier (vergeet u niet de browser-geschiedenis te wissen nadien?).

#3 Rokkenjagen!
Al in 1926 werd er gesproken over het verband tussen roklengte en de economische stemming. Hoe korter de rok, hoe vrolijker het volk, hoe gezonder de economie. Kijk hier naar steekhoudende stemmingsmeter Victoria Beckham. Modepopje met een missie. 

Maar wat als u de mist in gaat?

#4 Have shit on Au-tho-reh-teeeeh! And bake pears
Verlies geleden, begroting niet gehaald? Ondanks rokjes-studies en analyse van simplistische tendensen in de globale marktwerking, kan er wel eens wat misgaan in de toekomstvoorspellerij. Niks aan het handje, neem een voorbeeld aan nationaal knuffel-PABO’er Emile Roemer. Financiële debacles zijn zo weggepoetst. De 3% norm moet gehaald worden? Ach boeien, die boete daar komt niks van in. Roemer steekt zijn middelvingertje op naar Brussel! En hoe leg je die enorme schuldenlast uit aan de internationale pers? Wijs naar de stoute bankiers en verzucht  “Now we sit with the baked pears”.

Easy peasy!