Heineken stapje dichter bij overname Asian Pacific Breweries en onderzoek naar banken die illegaal handelen met Iran breidt uit [Terwijl u sliep]

[Big Corps]

Heineken aast op Aziatische biermaker - Heineken probeert steeds een stapje dichter bij de overname van Asian Pacific Breweries te komen. De Hollandse Brouwer maakte gisteren bekend dat het voor $290 miljoen nog eens een belang van 2,68% heeft gekocht in de concurrerende bierproducent. Daarmee komt het totale aandeel van Heineken in het Aziatische concern op 12,18%. Inderdaad, daar moeten nog wat meters gemaakt worden voordat de prooi gevangen is. The Wall Street Journal

HP even behoorlijk in het rood - Hewlett-Packard heeft het afgelopen kwartaal een flink verlies van $8,85 miljard in de boeken staan door reorganisatiekosten en eenmalige afschrijvingen. Deze incidentele lasten buiten beschouwing gelaten, haalde de pc-fabrikant een winst van $1 per aandeel tegenover $1,10 vorig jaar. Daar waren analisten wel tevreden mee en het aandeel bleef stabiel. CNBC


[Suits]

Buffett's lievelingswerknemer is niet meer - Hij heeft het lang uitgehouden op deze aardbol maar Charles 'Chuck' Huggins is dan toch echt op 87-jarige leeftijd overleden. Chuck was Warren Buffett's beste werknemer. Vijf minuten nadat Berkshire Hathaway in 1972 het bedrijf See’s Candies had ingelijfd, werd Chuck aangesteld om de zaak te leiden. En dat heeft hij 55 jaar lang bijzonder goed gedaan totdat hij in 2006 met pensioen ging. 'Selecting him remains one of our best business decisions', zei Buffett in 1986. Rust zacht, nobele zakenman. Bloomberg


[Iraans bankieren]

Ook RBS deed zaken met Iran? - De autoriteiten van de Verenigde Staten onderzoeken of Royal Bank of Scotland mogelijk de wet heeft overtreden door illegale transacties te doen met Iran. Vorige week schikte Standard Chartered – tevens een Britse bank – voor $340 miljoen met Amerikaanse regelgevers vanwege verboden handelingen met de Islamitische Republiek. Financial Times

Commerzbank in ieder geval wel - De Duitse bank Commerzbank heeft toegegeven dat het een boete gaat krijgen van Amerika vanwege handelstransacties met Iran. Ook zou Commerzbank met schurkenlanden Noord-Korea en Sudan hebben gehandeld. De hoogte van de boete is nog niet bekend. The Daily Telegraph


[Steun]

Dollarbriefjes, komt u maar - De Federal Reserve gaat waarschijnlijk nog een ronde monetaire stimuleringen uit de hoge hoed toveren, tenzij de Amerikaanse economie plots opveert. Reuters

Egypte zoekt geld - Egypte heeft bij het International Monetair Fonds officieel een lening van $4,8 miljard aangevraagd. De premier van het land zegt dat er aan het einde van het jaar een definitieve overeenkomst zal worden bereikt. De Egyptische staatsfinanciën zijn door alle politieke chaos na het aftreden van dictator Mubarak slecht beheert. Een pak geld kan het land wel gebruiken. The Washington Post