Het immense verschil tussen de Chinese en de Amerikaanse bankenkoning is ... [VIDEO]

Salaris. Bloomberg zet op een rijtje wat Wall Street's superster Jamie Dimon en de machtigste Chinese bankier Jiang Jianqing jaarlijks verdienen. Echt waar. Er is een gigantisch verschil tussen de loonstrookjes van deze twee meneren.

Jamie Dimon is de baas van het Amerikaanse JPMorgan Chase, een van ’s werelds grootste banken. Zijn inkomen van het afgelopen jaar: $23 miljoen.

Jiang Jianqing is de directeur van de Industrial & Commercial Bank of China, de grootste bank in de wereld qua winstcijfers en marktkapitalisatie. En, nu komt het , zijn inkomen van het afgelopen jaar: $310 duizend.

De beloningen van Chinese bankiers zijn niet - naar Amerikaans model - evenredig gestegen met de winsten die de Aziatische banken middels maken. Zo krijg je dus een inkomenskloof in de internationele bankenwereld.