Duizenden banen bij Aviva op de tocht en een mysterieus pakketje wordt vandaag na 100 jaar geopend [Terwijl u sliep]


[Eurochaos]

'Nein' en 'non'  voor Griekenland - De Griekse president Antonis Samaras komt deze week bij Merkel en Hollande op zijn knieën de koffie om het te hebben over een versoepeling van de deadlines van de Griekse bezuinigingen en hervormingen. Merkel en Hollande dineerden gisterenavond om hun antwoord op elkaar af te stemmen; beide landen hebben een strenge boodschap. Merkel: 'uitstel van betalingen helpt niemand, zelfs Griekenland niet'. Hollande: 'Ik wil dat Griekenland in de Eurozone blijft, maar het is aan de Grieken zelf om de benodigde stappen te zetten'. BBC

Spanje wil Europese steun - Volgens drie anonieme bronnen is Spanje met Eurolanden en -leiders in overleg over de voorwaarden voor Europese noodsteun. Spanje wil met steun de rente omlaag brengen die het land moet betalen voor staatsleningen. De meest voor de hand liggende oplossing: het EFSF pompt geld in Spanje door op veilingen staatspapieren op te kopen en de ECB koopt op de secundaire markt obligaties op om de rente omlaag te brengen. Reuters


[Big Corps]

Ook Quantas wil milieuvriendelijke Boeing niet - Quantas cancelde gisteren een bestelling van 35 Boeing 787's, het nieuwe milieuvriendelijke toestel van Boeing. Quantas maakt voor het eerst in bijna 20 jaar verlies, het schrappen van de bestelling moet $8,5 miljard opleveren. Voor Boeing is dit wederom een tegenslag in het 787-project dat toch al niet zo lekker loopt. De vliegtuigbouwer moet nog 1100 toestellen bouwen om de 787 winstgevend te maken, tot nu toe schiet dat nog niet echt op. The Wall Street Journal

Werknemers Aviva kunnen zo op straat staan - Bij het Britste deel van Aviva staan duizenden banen op het spel. De verzekeraar kondigde gisteren aan dat men met de huidige cijfers niet meer dan 70% van de werknemers aan het werk kan houden. Er komt nu een reorganisatie aan; managementlagen moeten van 9 naar 5 stuks en er moet $653 miljoen bezuinigd worden. The Telegraph


[Probleem]

Nieuw probleem in China: spullen - Een nieuwe uitdaging dient zich aan voor de Chinezen; waar laat je wél geproduceerde maar niet verkochte spullen? China had altijd al last van een berg niet verkochte goederen, maar sinds de economisch magere tijden zich ook in de Oosterse Grootmacht aandoen groeit het probleem alleen maar sneller. 'Across the manufacturing industries we looked at; people were expecting more sales over the summer and it just didn't happen'. Tja, misschien geen verrassing als je belangrijke economische cijfers voor je volk geheim houdt. The New York Times

Onhandige diepkeel bij RBS - Oei, dat was jammer. Een ex-trader van RBS beweerde gisteren dat het helemaal niet moeilijk was om te rotzooien met de Libor-cijfers. De London Interbank Offered Rate is een belangrijk cijfer dat wordt gebruikt om financiële producten te waarderen, onlangs is daar door Barclays op ongekende wijze mee gefraudeerd. Door controle-instituten uit de VS, Europa en Azië loopt er nu een onderzoek bij verschillende banken naar fraude met de Libor-rente, een uitspraak van deze ex-RBS'er komt zo'n onderzoek uiteraard niet ten goede. The Guardian


[Opmerkelijk]

Pakketje uit het verleden wordt vandaag geopend - In Sel, Noorwegen mag vandaag een pakketje worden geopend dat een inwoner 100 jaar geleden inpakte. Johan Nygård verpakte 100 jaar geleden 'iets' met de boodschap dat het pas vandaag uitgepakt mag worden. Wat er in het pakketje zit en waarom Nygård het inpakte weet niemand. Spannend! De Noorse zender VGTV zendt het uitpakken vanaf 18:00 live uit. NRC.nl