Voorbeeldig slavendrijven met Yahoos Marissa Mayer, de vondst van een van 's wereld rijkste vrouwen en de verloren Tourtitels van King Lance [Week 34]

Tijdens de laatste mooie dag van het jaar brengen we u een aan de Chinezen verkwanseld wijnchateau en de Hollandschen Tiësto, nog altijd bestbetaalde DJ ter wereld. 

925'je van de week
Dat was de waarheid van Quote. De bijtertjes shopten SP-leider Emile Roemer - heel toepasselijk - bloedrood. Met een kettingzaag in de handjes. Als u denkt dat de Quootjes compleet geflipt zijn, moet u Roemers recente interview met het Financieel Dagblad even lezen. De goede man denkt dat het geld in Nederland nog lang niet op is en dat rijken er zijn om te belasten. Over our dead bodies.

Bountyhunter
Googirl Marissa Mayer werd euforisch ontvangen bij Yahoo. Maar nu blijkt dat Mayer niet alleen mooi is, maar ook getrouwd een ijzeren arbeidsethos eist. Werknemers krijgen sinds kort weliswaar gratis iPhones en gratis maaltijden in de bedrijfskantines, maar daar staan Dickensiaanse arbeidspraktijken tegenover. Harder en langer werken at t'mill. Waarvoor hulde. Overigens neemt ze geen genoegen moet het halen van deadlines, wel met het antidateren ervan. 

In vino paupertas
Na het plunderen van de schatten der Bordeaux, valt dit vermaarde chateau als eerste wijnproducent in Bourgogne in Chinese handen. Chateau de Gevrey-Chambertin is niet meer Fransch. De Chinezen bezitten inmiddels twintig van de betere chateaux in Bordeaux - en nu valt ook Bourgogne ten prooi aan de wijndrinkende 1,4 miljard. Overigens is de aderlating tweeledig: niet alleen verliest het Oude Continent cultureel erfgoed, ook verpatsen we wereldgeschiedenis: Gevrey-Chambertin was de favoriete wijn van Napoleon

Linksdraaiend met sandalen
925, afdeling culturele antropologie, divisie veldonderzoek: wij serveren u een van 's werelds rijkste vrouwen. De Braziliaanse Dirce Navarro de Camargo is ernstig lang onder de radar van het grote geld gebleven. Mevrouw zat stilletjes op een Braziliaans industrieconglomeraat ter grootte van de Lokale Groep. Een beetje narekenen leverde een aardige som op: mevrouw de captain of industry zou goed zijn voor zo'n dertien miljard dollar. Grappig genoeg weten we niet eens wanneer Navarro de Camargo geboren is.

Hollandsch gleurie
Ons aller DJ Tiësto is nog altijd de bestbetaalde DJ ter wereld. Meneer tikt een kwart miljoen af voor aan avondje plaatjes draaien. Aardig, vooral omdat Hans Liberg het met veel minder moet stellen. Hier vindt u overigens de rest van het lijstje, met namen als Afrojack, David Guetta en Swedish House Mafia. Wie dat ook mogen zijn.

Uneasy lies the head that wears a crown
Lance Armstrong heeft nooit positief getest op een of andere drugstest. Toch wil de USADA hem zien bloeden. De wielrenner stopt zijn gevecht tegen de anti-Armstrong-bond en critici zien dat als een schuldverklaring. De USADA wil hem nu zijn zeven Tourtitels (voor de nitwits: een record) afnemen. Alleen omdat zijn vroegere collega's hebben 'gelekt'. Om in Shakesperiaanse termen te blijven en daarbij te verwijzen naar zijn vroegere ploegmaats: 'The better part of valor is discretion'.

I'm a fool to want you
Om u voor te bereiden op het fantastische seizoen dat de herfst is, hier Chet Baker die vlak voor zijn dood nog even 'melancholie' definieert.