Diederik Samsom wint lijsttrekkersdebat en The City is naarstig op zoek naar afgestudeerde invesmtent bankers [Terwijl u sliep]

[Suits]

Samsom slaat zijn slag - Het lijsttrekkersdebat op RTL4 is door Diederik Samsom 'gewonnen.' Dat wil zeggen: 51% van de kijkers die hun mening lieten weten vond de PvdA-leider het beste. Op nummer twee volgde Mark Rutte met 34% van de stemmen. Parool

Eer deze maanheld - Barack Obama staat onder druk van collega-politici om een staatsbegrafenis te organiseren voor Neil Armstong. Het heerschap, dat afgelopen zaterdag op 82-jarige leeftijd overleed, zette in de zomer van 1969 als allereerste mens zijn voet op de maan. Staatsbegrafenissen worden normaal gesproken voor presidenten gehouden, zoals de laatste keer in 2006, toen Gerald Ford stierf. De laatste staatsbegrafenis van een niet-president dateert uit 1964: toen werd oorlogsgeneraal Douglas MacArthur herdacht. The Daily Telegraph  


[Tech]

Apple geeft Samsung een mokerstoot - Samsung is veroordeeld door de Amerikaanse rechter om Apple een schadevergoeding te betalen van $1,05 miljard. De jury concludeerde dat de Zuid-Koreaanse mobieltjesbouwer de iPhone en iPad op cruciale punten had nageaapt. Bloomberg


[Banken]

Wilt u asjeblieft investment banker worden? - Investeringsbanken in de Londense City worden gedwongen startersalarissen te verhogen om zo studenten aan te trekken. Door de actuele bankenschandalen is het vak van de krijtstreepmeneer namelijk niet meer zo in trek. Een kersverse gerekruteerde investment banker verdient momenteel rond de £45.000 en £50.000 per jaar bij de beste banken. Dat is een stijging van 5% in vergelijking met vorig jaar. The Daily Telegraph

Unicredit en Iran - Amerikaanse autoriteiten zijn HypoVerseinsbank, de Duitse tak van Unicredit, aan het onderzoeken omdat het mogelijk de wet heeft overtreden door illegale handelstransacties te doen met Iran. Dit bericht klinkt bekend in de oren? Kan kloppen. Ook Royal Bank of Scotland wordt om die reden onderzocht. Daarnaast schikte het Britse Standard Chartered eerder al met de Verenigde Staten vanwege het vergrijp. Plus: Commerzbank heeft onlangs toegegeven dat het waarschijnlijk ook boetes gaat krijgen. Reuters


[Isaac]

Isaac wordt een dure jongen - De laatste aanwijzingen duiden erop dat de Tropische Storm Isaac bij de Amerikaanse Golfkust meer dan $36 miljard schade kan veroorzaken bij woningen omdat de het risico op overstromingen is toegenomen. Deze analyse is gemaakt door Corelogic. CNBC

En hij speelt met olie - Voorspellers verwachten dat de Isaac meer westwaarts gaat trekken waardoor de Tropische Storm mogelijk over het centrum gaat razen van de Amerikaanse boorplatformen op zee. Het hart van de U.S. offshore oilpatch is goed voor ongeveer 23% van de Amerikaanse olie-export. Fox Business