Een speechende Ann Romney is ook onze toekomst [VIDEO]

De Republikeinse conventie is momenteel bezig. Gisteren werd Ann Romney naar voren geschoven om het robotachtige imago van haar echtgenoot op te poetsen naar een warme familieman.

Toegegeven: het spreken ging mevrouw Romney niet slecht af. En u weet, speechen is heden ten daage in de Westerse samenleving de sleutel tot succes in de politiek. In Amerika heeft het concept van holle retoriek al een ongekend hoogtepunt bereikt.

In Nederland versnellen we in hoog tempo naar een zelfde mediacratie. De Hoofdschuldigen alhier zijn De Wereld Draait Door en Nieuwsuur die na een debat spindoctors erbij roepen om het een uur te hebben over 'hoe iemand overkomt' en wie 'er meer stemmen heeft getrokken met de juiste glimlach.' De inhoud van de ideeën wordt niet geanalyseerd, dus kan je ook niet verwachten dat het stemvee daarop zijn keuze baseert.

 Wen maar alvast aan het onderstaande beeld. Het zal niet lang meer duren voordat de vrouw van Emile Roemer vertelt welke kleur onderbroek haar echtgenoot draagt. Of dat Diederik Samsom zijn gezin in een reclamespotje gebruikt om stemmen te ronselen. Hé, wacht eens even.

Goed, de hoogtepunten namens ABC News.