18 briljante quotes van de jarige job: Warren Buffett

Het is 30 augustus. Dat betekent dat de meester van het gelduniversum jarig is. En met 82 jaren op de teller is Warren Buffett nog steeds de beste in zijn vak. Ter ere van vandaag: 18 briljante quotes.

Zijn mateloze genereusiteit, ongekende investeringsuccessen en heldere geest maken Warren Buffett tot een van de grootste zakenlieden die ooit geleefd heeft.

Het begrijpelijk verwoorden van lastige dingen is daarnaast ook zeker een kwaliteit van het Orakel uit Omaha. De wijsheden van deze filantroop zijn een must read voor elk levend wezen.

Business Insider zet daarom 18 briljante quotes van de legendarische belegger op een rijtje.


De beste quote van Warren Buffett staat er echter niet tussen. Het is er eentje die veel verder gaat dan de wereld van het zakendoen. In één zin legt hij metaforisch uit hoe geluk - in wat voor aspect van het leven dan ook - bereikt kan worden:

'A friend of mine spent twenty years looking for the perfect woman; unfortunately, when he found her he discovered that she was looking for the perfect man. '


Overigens is er via de smarthone een Warren Buffett-ap te downloaden waarmee u elke dag een quotetje van de meester gepresenteerd krijgt. Leuk om elke dag mee op te staan. Of om over na te denken voor het slapen gaan. Gewoon even zoeken op 'Warren Buffett Quote'.