CEO weet ook nog niet hoe Instagram centjes moet verdienen en Citigroup ontkent misleiding maar schikt wel [Terwijl u sliep]

[Tech]

Instagram en de cijfertjes - Kevin Systrom, de CEO van Instagram, heeft een overzicht gegeven van de financiële cijfers. In het tweejarig bestaan heeft het foto-applicatiebedrijf $2,7 miljoen verlies gedraaid. En vlak voordat Instagram in april een investering van $50 miljoen kreeg, had de firma $5 miljoen op de bank staan. Niet veel daarna werd Instagram voor $1 miljard overgenomen door Facebook. Op de vraag hoe de applicatie geld gaat verdienen, antwoordde de CEO doodleuk: 'Dat is een goede vraag.' Business Insider

Samsung showt nieuwe phablet - Samsung heeft gisteren een nieuwe versie van de Galaxy Note onthuld. Ook wel de phablet. Voor het geval u het nog niet heeft geraden: dat is een kruising tussen een tablet en een smartphone. De Galaxy Note 2 draait op de laatste versie van Android, genaamd Jelly Bean. CNBC


[Deals]

Google huurt Barclays in - Google wil een eenheid van dochterbedrijf Motorola van de hand doen waar televisieapparatuur wordt verkocht. Het technologiebedrijf heeft de Britse bank Barclays ingehuurd om de zaak goed te volbrengen. De deal is nog in de beginfase maar moet uiteindelijk ongeveer $2 miljard opleveren. Afgelopen mei nam Google voor $12,5 miljard Motorola over. Bloomberg


[Law and order]

Citigroup doet grootse schikking - Citigroup ontkent dat zijn topmensen vlak voor de kredietcrisis aandeelhouders hebben misleid met verkeerde informatie. Toch gaat de Amerikaanse bank in een schikking akkoord met een betaling van $590 miljoen om zo de voortslepende en dure rechtszaak eindelijk te kunnen beëindigen. Het bedrag is een van de hoogste boetes die is voortgekomen uit een schadeclaim die betrekking heeft tot de kredietcrisis. The Washington Post

Barclays en Qatar - Barclays wordt strafrechtelijk onderzocht wegens betalingen die de bank heeft gedaan met het vermogensfonds van Qatar. Vanaf het moment dat Qatar in 2008 meer dan £2 miljard investeerde in de bank, zou Barclays dubieuze provisies hebben betaald. De Serious Fraud Office houdt zich nu met de zaak bezig. The Daily Telegraph


[Euro]

Ze zullen wel moeten - Griekse politieke leiders zeggen dat ze, ondanks hun meningsverschillen over de bezuinigen, er toch zeker van zijn dat ze op tijd een overeenkomst kunnen sluiten over het terugdringen van de overheidsuitgaven volgende week. Kort gezegd: een akkoord ligt binnen handbereik. Waar de partijen het in ieder geval over eens zijn is dat Griekenland in euro moet blijven. The Wall Street Journal