Nieuwe CEO gaat Barclays schoonmaken en Harvard kampt met grootste studentenfraude ooit [Terwijl u sliep]

[Suits]

Barclays komt in het reine - De nieuwe baas van het geplaagde Barclays is een man genaamd Anthony Jenkins. Het nieuwe opperhoofd heeft beloofd om 'snel' de schandalen af te handelen waar de Britse bank de laatste tijd door wordt geteisterd. De vorige CEO, Bob Diamond, moest het veld ruimen vanwege het Libor-schandaal. Meneer Jenkins geeft in ieder geval toe dat er fouten in het verleden zijn gemaakt door de bank. The Daily Telegraph

De beste man geeft weer eens wat - Ondanks dat Warren Buffett zelf jarig was, besloot hij gisteren toch om een cadeautje te geven aan zijn kinderen. Nou ja, ook niet helemaal. De legendarische weldoener doneerde $2,1 miljard in aandelen aan de goede doelen die van zijn drie kinderen zijn. Het overgrote deel van zijn fortuin ($44,7 miljard) geeft het Orakel uit Omaha overigens nog altijd aan de Bill & Melinda Gates Foundation. USA Today


[Maatschappij]

Harvard ligt overhoop - Ongeveer 125 studenten van Harvard worden momenteel onderzocht op verdenking van plagiaat of ander academisch wangedrag met betrekking tot hun eindexamen van dit jaar. De kwestie staat bekend als het grootste fraudeschandaal in de geschiedenis van de allerbeste universiteit ter wereld. Alle verdachte studenten gaan verhoord worden door de raad van bestuur van Harvard. Professoren op de prestigieuze school hebben de plagiaatzaak bevestigd. Bloomberg   


[Big Corps]

Knight Capital 'likes' Nasdaq - Zoals bekend ging de beursgang van Facebook in technische zin niet van zijn leien dakje. De grootste criticaster van het slechte beursdebuut was belanghebber Knight Capital. Toch is het deze partij die nu akkoord gaat met de nipte schadevergoeding van $62 miljoen die door beursbedrijf Nasdaq wordt geboden. Eerder zei Knight Capital dat het alleen al $35,4 miljoen verloor op de eerste beursdag wegens de technische fout. CNN Money

Terug naar de roots - DuPont gaat terug naar zijn wortels als een chemicaliënbedrijf en verkoopt daarom voor $5 miljard het onderdeel dat verf produceert voor de auto-industrie aan de Carlyle Group. Naar verwachting wordt de deal begin 2013 afgerond. Het verkochte onderdeel heet DuPont Performance Coatings en levert met 11 duizend werknemers vooral verf aan Ford en General Motors. The Wall Street Journal


[Spanje]

Ook Valencia heeft centjes nodig - Valencia vraagt bij de regering van Spanje om nog een grotere bailout. De Spaanse regio zegt dat het €4,5 miljard nodig heeft van de centrale overheid. Dat is een hoger bedrag dan waar het gebied eerder deze zomer om vroeg. Maandag was op 925 al te lezen dat ook de Spaanse regio Catalonië geld nodig heeft van vadertje staat. BBC News