Wederom stakingen bij Lufthansa en één van de oprichters van The Pirate Bay is opgepakt [Terwijl u sliep]

[Eurocrisis]

Over 2 jaar kan de eurocrisis voorbij zijn - Klaus Regling, chef van het EFSF, beweert dat de eurocrisis over twee jaar voorbij kan zijn. Wel belangrijk; alle landen moeten zich dan wel aan hun begrotingsafspraken houden. Dat lukt nu alleen nog niet echt, jammer. Regling beweert ook dat het EFSF een cruciale rol gespeeld heeft in het afwenden van euro-escalaties;  'zonder ons zouden Portugal en Ierland waarschijnlijk geen deel meer uitmaken van de Eurozone', aldus Regling. The Telegraph

Franse regering redt bank - De Franse regering heeft Crédit Immobilier de France out gebailed. De bank staat al sinds mei te koop, maar een koper werd niet gevonden. De bank is nu ook nog eens nóg een keer afgewaardeerd door Moody's, en dan is het op een gegeven moment kiezen of delen. De Franse regering staat nu garant voor alle leningen van de bank, en gaat CIF waarschijnlijk opsplitsen. The Guardian 


[Oeps]

Medeoprichter Pirate Bay opgepakt - De politie van Cambodia heeft gisteren Gottfrid Svartholm Warg opgepakt, Svartholm Warg is één van de oprichters van de downloadsite The Pirate Bay. Svartholm Warg is beschuldigd van illegaal gebruik van informatietechnologie, daarvoor zou hij al aan zijn gevangenisstraf van een jaar in Zweden begonnen moeten zijn. The Wall Street Journal


[Werk]

Wederom stakingen bij Lufthansa - Dinsdag staakt voor de tweede keer in een week het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De vakbond eist 5% loonsverhoging en een beperking van de inzet van tijdelijke arbeidskrachten. Vrijdag staakte het personeel al 8 uur, de luchthaven van Frankfurt slipte toen dicht en vliegtuigen moesten zelfs naar andere luchthavens uitwijken. De staking moet nu langer gaan duren en zal op meer luchthavens gaan plaatsvinden. Reuters

Meer dan 3 miljoen werklozen in Frankrijk - Voor het eerst sinds eind jaren 90 is het aantal werklozen in Frankrijk tot boven de 3 miljoen gestegen. 3 miljoen werklozen is net iets meer dan 10% van de Franse beroepsbevolking. De minister van Arbeid, Michel Sapin maakte dit gisteren bekend. The Daily Telegraph


[Big Corps]

Lenovo wil groeien - Lenovo toont ambitie; 's werelds op één na grootste computerbouwer maakte gisteren wereldkundig dat het bedrijf ook in andere sectoren wil groeien. In iedere sector waar Lenovo nu matig present is én die in de bedrijfsstrategie past, moeten overnames gaan plaatsvinden volgens de CEO. Als Lenovo met succes kan gaan groeien streeft het bedrijf marktleider Hewlett-Packard voorbij in computerverkopen. Bloomberg