Ex-Bain-medewerkers gaan Romney kapot maken en ondernemers maken pro-Europees kledingmerk [Terwijl u sliep]

[Suits]

Vrienden worden vijanden - Campagneleiders van de Democratische partij hebben bevestigd dat minstens twee voormalige werknemers van Bain Capital gaan spreken op de Democratische Conventie deze week. Huh? Bain Capital is toch die private equity-maatschappij van Mitt Romney? Juist ja. Het zal dus een frontale aanval op het zakenverleden van de Republikein worden van binnenuit. Fox News

Red Bull geeft je … - Een kleinzoon van de oprichter van Red Bull is gearresteerd op verdenking van roekeloos rijden. De telg uit de Thaise miljonairsfamilie zou in Bangkok met zijn Ferrari zelfs een agent hebben doodgereden. De 27-jarige Vorayuth Yoovidhya wordt nu overhoord. Het vermogen van de steenrijke energie drank-familie wordt geschat op $5,4 miljard. Huffington Post


[Europa]

Europa in het hart - Harvard, I love NY, USA. U kent het wel: Amerikaans patriotisme op kledingstukken. Heel normaal. Maar heeft u ooit wel eens pro-Europese textiel gezien? Nee. Dus een gat in de markt, dachten de twee oprichters van P-Lux - 'het allereerste Europese kledingmerk is dat het Europese idee promoot.' Shirts met het Verdrag van Maastricht gaan het zo worden in 2012. The Daily Telegraph

Bulgaarse euro in de ijskast - Het was lange tijd een ambitie van Bulgarije, het armste EU-lid, om toe te treden tot de euro. Maar sinds de problemen met de munt aan de gang zijn, zeggen de premier en minister van Financiën dat ze dat plan toch maar even in de ijskast zetten. Ook de premier van Litouwen en de regeringsleider van Letland gaven onlangs aan met intrede te wachten. The Wall Street Journal

Duits blok tegen steunaankopen - De Duitse minister van Economie en Technologie steunt de president van de Bundesbank, Jens Weidmann, in zijn oppositie tegen het plan van de ECB om staatsobligaties op te kopen van periferielanden die kampen met hoge rentes. Minister Philipp Roesler gaf daarbij als argument dat steunaankopen geen economische hervorming zijn. Ook is Roesler bang voor inflatie. CNBC


[Beleggen]

Bullish op benzine - Gisteren was het Labor Day in Amerika. En speciaal voor alle Joe the Plumbers steeg de benzineprijs naar recordhoogte. Met dank aan hedge funds die flink bullish gingen op de autobrandstof. Het goedje kan namelijk wel eens flink schaars worden omdat Orkaan Isaac over de Golf van Mexico raast. Bloomberg