Samsom rijdt een Prius met chauffeur, de vijftig invloedrijkste marktmeesters en McDonald's gaat vegetarisch [week 36]

Het is weer vrijdag dus tijd voor de week. Met deze week het Chinese prematuurtje van de iPhone 5 en Atlas Shrugged, part deux.

925'je van de week
Maar eerst de bestgelezen posting van de week. Die was ons ditmaal op het lijf geschreven: succesvolle zaken, lekkere latina en de wolven van Wall Street. Starlet Diana Cano gaat in een Scorcese-film over Wall Street spelen. En passant heeft mevrouw daadwerkelijk als trader gewerkt. Vermoedelijk vanwege haar bijzondere assets.

Lijsttrekker = auto
Marktplaats kwam op het charmante idee om bezoekers vrij te laten associëren met politici en automerken. De resultaten zijn sprekend: Emile Roemer is een Opel. Volksch en voor mensen die een kleurentelevisie wel erg radicaal vinden. Mark Rutte moet het doen met een anonieme Audi, maar wordt dus wel gezien als solide en krachtig. En de man die door de Volkskrant tot premier wordt geschreven? Wel, Samsom wordt vergeleken met een Volkswagen. Daar vergissen de Marktplaatsers zich, want Samsom rijdt straks geheid een Prius met chauffeur. Hier ziet u het volledige automotieve profiel van onze lijsttrekkers.

Beg, steal or borrow
Het Chinese Goophone brengt u de I5, een overgetrokken iPhone 5. Namakerij is niets nieuws, maar de guerillatactieken van de Chinese producent wel. Apple presenteert later deze maand de iPhone 5, en vanwege het simpele feit dat de rip-off de markt eerder bestormde doet Goophone Apple wellicht een proces aan. Iets met inbreuk in de octrooirechten - door Apple.

Macht en markt
Vergeet de verkiezingen volgende week. Deze mensen hebben de werkelijke macht. Zie het als de verkorte versie van de Tweehonderd van Mertens, maar dan voor de internationale big business. De lijst wordt natuurlijk aangevoerd door het orakel uit Omaha, Warren Buffett, die een aansprekend eenvoudig commentaar leverde op de Facebook-fail: 'You shouldn't buy a farm because you think you're going to sell it the next day for more money.' Waarvan akte.

Atlas Shrugged II
De geflopte prequel vraagt om een geflopte sequel. De film Atlas Shrugged was een misser die geen geld heeft opgeleverd. Hoewel het boek sinds de verschijning in 1957 dik 7 miljoen keer over de toonbank is gegaan, was dat geen garantie voor filmisch succes. Maar er is hoop: de opvolger kan een stuk beter zijn dan de voorganger, zoals Hot Shots part deux demonstreerde. En er komt zelfs een derde deel, van Atlas Shrugged dat is.

Vegetarische Big Mac
Alsof Marx de Bilderbergconferentie gaat voorzitten, Goldman Sachs een kinderboerderij opent, Merkel in jarretels verschijnt. Alsof McDonald's vegetarisch gaat. Oh wacht, dat gaan ze dus echt doen. In India welteverstaan, waar momenteel slechts 271 SBS6-eetgelegenheden zijn. Veertig meer dan in Nederland, maar de markt schreeuwt om verzadiging. Hindoes en moslims hebben alleen niet zoveel op met het eten van rund en varken, dus gaat de Mac vega. Hell freezes over.

Beschaving
Laten we u dan verblijden met een fonetisch testament van beschaving voor u de kroeg inrolt. Met genoegen.