Eindelijk even geen stakingen meer bij Lufthansa en Franse rijkaard ontduikt géén belasting [Terwijl u sliep]


[Euro]

Merkel wil Grieken bij Euro houden - Merkel wil géén Grieks vertrek uit de Eurozone en is zelfs bereid het land meer economische bewegingsruimte te geven om een vertrek te voorkomen. Merkel vindt dit omdat ze bang is dat Griekenland andere landen meetrekt uit de Euro bij financiële chaos. Merkel is nog wel tegen een derde steunpakket voor Griekenland. Reuters


[Merde]

Verhuizing multimiljardair Bernard Arnault is geen belastingvlucht - Hollande wil een belasting heffen van 75% op inkomens boven de miljoen euro, en geheel toevallig vluchtte Bernard Arnault, topman bij LVMH, naar België. Dubieus? Toch niet: Arnault vertelde de media gisteren dat hij in Frankrijk belasting blijft betalen. Heel eerlijk van Arnault, maar wel een beetje dom vinden wij. The Huffington Post

Hollande presenteert herstelplanplan - De Franse president Hollande presenteerde gisteren een nieuw plan om de economie er bovenop te helpen. Om aan EU-eisen te voldoen moet Hollande nog ‘eventjes’ €30 miljard verzamelen. €10 miljard moet komen uit een belasting voor grote bedrijven, een groot deel moet komen uit een belasting op hoge inkomens (zie alina Arnault) en er komt een lastenverzwaring voor huishoudens (goed voor €10 miljoen). Andere kleinere maatregelen moeten de rest van het geld ophalen. The Wall Street Journal


[Suits]

CEO Virgin Atlantic stopt - Na 23 trouwe dienstjaren gaat Steve Ridgway, chef van Virgin Atlantic, met pensioen. Ridgway was niet onbelangrijk voor Virgin; sinds hij bij Virgin Atlantic werkt is de luchtvaartmaatschappij gegroeid van 2 Boeing 747’s naar 40 stuks. Ridgway opvolgen wordt niet makkelijk; Virgin Atlantic kampt met een slecht draaiende Britse economie, hoge brandstofprijzen en scherpe concurrentie. Forbes

Cabinepersoneel Lufthansa stopt eindelijk met staken - Het cabinepersoneel van Lufthansa krijgt eindelijk rust; er wordt de komende zes weken niet meer gestaakt. Hoge heren gaan in overleg over de zaken waar 19.000 man personeel van Lufthansa ontevreden over zijn (werkomstandigheden en salarissen), vandaar de pauze. Het personeel van Lufthansa staakte de afgelopen weken veel, de impact hiervan was groot omdat meerdere Duitse vliegvelden uren gesloten waren. The Wall Street Journal

JP Morgan bezuinigt op topmannen – JP Morgan Chase speelt met de gedachte om topmannen (inclusief CEO Jamie Dimon) minder te gaan betalen. Het zou vooral gaan om lagere bonussen naar aanleiding van een handelsfoutje dat de bank een paar miljoen gekost heeft. Dimon gaf aan dat de raad van bestuur nu moet beslissen of Dimon de $23 miljoen in salaris en bonussen (2011) nog waard is. Bloomberg 


[Valsspelen]

Sorry! - Een excuus van Nokia. Foto’s waarmee het bedrijf u lekker maakte voor de Lumia 920 zijn helemaal niet met een Lumia 920 geschoten, al deed Nokia dat wel vermoeden. Persfoto’s en -video’s waren bewerkt, en Nokia heeft dat nergens gemeld. The Independent