iPhone 5 krikt economische groei substantieel omhoog en IPO's gaan tot nu toe zeer gesmeerd [Terwijl u sliep]

[Tech]

Apple, bedankt - De iPhone 5, die deze week wordt gelanceerd, gaat iets doen wat het Congres, het Witte Huis en de Federal Reserve niet voor elkaar krijgen: de Amerikaanse economie een boost geven. De potentiële verkopen van het Apple-dingetje zijn goed voor een kwart tot een half procentpunt van de totale economische groei in het vierde kwartaal. Althans, dat stelt Michael Feroli, hoofdeconoom bij JPMorgan. The Wall Street Journal

Verhaaltje voor het slapen gaan - Veel mensen kijken nog even voor het slapen gaan op hun tablet of computer. Niet meer doen. Dat kan namelijk de nachtrust verstoren. Onderzoekers hebben aangetoond dat het licht van een laptop, pc of tablet u wakker houdt omdat de hersenen het aanzien als daglicht. The New York Times


[Werkvloer]

Lieve bazen bestaan - Een eigenaar van een autodealer in Michigan gaat in stijl met pensioen. Voordat hij het schip verlaat, geeft hij namelijk al zijn 89 werknemers $1000 voor elk jaar dat ze bij het 47 jaar oude bedrijf hebben gewerkt. Er zit bijvoorbeeld iemand in het bedrijf die er al 28 jaar werkt. Reken maar uit zijn winst. Fox News


[Beurs]

Beursgangers gaan lekker - Grote en mislukte beursgangen als die van Facebook en Manchester United overschaduwen met alle publiciteit de rest, terwijl de IPO-markt in zijn geheel niet slecht draait. Beursgangen in 2012 van minder dan $500 miljoen hebben tot nu toe een gemiddelde stijging van 14% doorgemaakt. Bij sommen van tussen de $500 en $1 miljard is dat percentage 2% en bij IPO’s van meer dan $1 miljard zelfs 7%. CNBC


[Banken]

Het is gewoon structureel k*t - Nieuwe regelgeving en kapitaaleisen zijn 'structurele' veranderingen die meer schuldig zijn aan de dalende winsten in de bankenindustrie dan de vertraagde economische groei, zeggen analisten van Goldman Sachs. Volgens de elitebank kunnen banken als Morgan Stanley hun winsten verhogen door onderdelen te laten krimpen die aan hoge kapitaaleisen moeten voldoen. Bloomberg

Barclays op dieet - Athony Jenkins, de nieuwbakken CEO van Barclays, sluit uit dat de Britse bank zich gaat opsplitsen maar hij zegt wel dat sommige takken zullen krimpen. 'My expectation is that we will identify sources of inefficiency and underperformance that we will need to change. We will need to take difficult decisions.The Daily Telegraph