Vijftig jaar James Bond: de veiling

James Bond is het best gesoigneerd, heeft de scherpste oneliners, deelt het bed met de prachtigste vrouwen en heeft de leukste spulletjes. Die spulletjes worden nu ter ere van James' vijftigste verjaardag, door veilinghuis Christie’s geveild.

De stukken komen rechtstreeks uit het archief van filmproducent EON Productions, waarvan 40 stuks gereserveerd zijn voor een internetveiling op 28 september tot en met 8 oktober. Tien andere items worden op een invitation-only evenement op 5 oktober, oftewel Global James Bond Day, ter beschikking gesteld. Genodigden kunnen dan ook bieden op een Aston Martin 6-liter V12 DBS tweedeurs coupé uit 2008 (en Quantum of Solace), die ongeveer £ 100.000 moet gaan opleveren. Mocht u om onverklaarbare redenen geen uitnodiging in de bus aantreffen, ga dan eens lang bij het veilinghuis zelf. Daar staan van 29 september tot en met 5 oktober alle iconische stukken uit één van de meest succesvolle film franchises tentoongesteld. Een kleine greep uit de catalogus:

Hier vindt u de complete catalogus