Dit is het nieuwe optrekje van Apple's Jony Ive [Foto's]

Jony Ive, u kent 'm wel. Zit in ieder Apple spotje en spreekt met superlatieven als amazingly beautifulrevolutionary, en spectacular performance. En die heeft een huis gekocht. *Trrrrrirng*, welkom!

Het huis staat aan de Gold Coast van San Fransisco en is volgens de Amerikanen historisch. Há, historie in de VS? Ja, echt. historically significant zelfs. Dat wil zeggen; Willis Polk zette zijn handtekening onder het ontwerp en in 1927 was het af. Stokoud, inderdaad. 

House Jony Ive

Superduur
Maargoed, het huis kostte $17 miljoen (vraagprijs van $25 miljoen zelfs), en aangezien wij dat dezer dagen niet 1, 2, 3 uit onze mouw schudden, zullen we de historische significantie van een huis uit de tijd van de gulden niet betwijfelen. Integendeel, misschien zijn we wel jaloers. Ive heeft namelijk een huis vol stoere gadgets. 

Te weten: een uit eikenhout opgetrokken bibliotheek, zes openhaarden, een slaapkamer met kathedraal-plafond, zes slaapkamers met 8,5 badkamers en een apart optrekje voor personeel. iPhones ontwerpen boert goed. 

Teruggekocht
Dat Ive een dermate duur optrekje aanschaft is opmerkelijk, een jaar terug was hij namelijk vastbesloten zich te gaan vestigen in Londen. Hij was zijn werk beu en vond dat zijn kinderen op een Engelse school moesten zitten. In mei kwam hij daar echter weer op terug en bleef nog even onder de Californische zon plakken. 

Binnen kijken kan, hieronder de foto's en hier nog meer beeld.

House Jony Ive House Jony IveHouse Jony IveHouse Jony IveHouse Jony Ive