Wie lapt het meest voor de presidentskandidaten?

Welbespraaktheid en doorwrochte plannen voor de toekomst zijn niet genoeg om president van Amerika te worden. Of te blijven. De juiste vrinden zijn minstens zo belangrijk. Welke artiesten zetten zich het meest in om hun presidentskandidaat te laten winnen? Een overzicht.

Dinsdag openen Beyoncé en Jay-Z de deuren van hun 40/40 club in New York voor president Obama en 100 gasten. Kosten: $40.000 per persoon. Fundraising heet dat. Toch weer 4 miljoen in het laatje voor het Democratische kamp. 

Wat opvalt, is dat de mediagenieke Obama meer steun krijgt uit de entertainmentindustrie dan Romney, al hoeft die laatste niet te klagen over financiële steun. De lijst:

ROMNEY – Donald Trump

Trump organiseerde een verjaardaglunch voor Ann Romney in april: $600,000.

ROMNEY – Robert Duvall

Oscarwinnaar Duvall haalde een kleine $800.000 binnen met een etentje bij hem thuis.

OBAMA – Morgan Freeman

Acteur Morgan Freeman doneerde één miljoen dollar voor Obama's Priorities USA campagne.

OBAMA- Dreamworks baas Jeffrey Katzenberg

Katzenberg doneerde $2 miljoen om een tegenwicht te bieden tegen de 'extreemrechtse' vleugel onder leiding van Karl Rove.

OBAMA – Mariah Carey

250 gasten zaten een optreden uit van Mariah Carey inclusief natje en droogje voor $10.000. Voor het goede doel dus.

OBAMA - Russel Simmons en Deepak Chopra

Def Jam platenbaas Simmons en spiritueel goeroe Chopra vormden een onwaarschijnlijke combinatie voor een fundraiser met een opbrengst van $5 miljoen

OBAMA - George Clooney

De absolute winnaar is acteur en filantroop Clooney. 150 van zijn beste vrinden kwamen langs voor een partijtje in zijn achtertuin. Obama kon hiermee $15 miljoen bijschrijven in een paar uur tijd. Dat doen weinig mensen hem na.