Fed kondigt stimuleringsmaatregel aan en 'Griekenland heeft nog meer steun nodig' [Terwijl u sliep]

[Amerika]

Bernanke zwengelt de geldkraan weer open - Het zal niemand verbazen, maar de Federal Reserve is gisteravond inderdaad overgegaan tot een derde ronde van kwantitatieve verruiming. Het Amerikaanse centrale bankenstelsel gaat elke maand voor $40 miljard extra aan hypotheekgerelateerd schuldpapier opkopen. Gecombineerd met de al bestaande programma's, maakt dat ongeveer een injectie van $85 miljard per maand. Financial Times 

Federale gatenkaas - Het Amerikaanse overheidstekort is in augustus met $191 miljard toegenomen waardoor het jaarlijkse, totale gat voor de vierde keer op een rij boven de $1 biljoen uitkomt. In de eerste elf maanden van het budgettaire jaar, dat eindigt op 30 september, zal de VS een tekort van $1,16 biljoen hebben. Dat is alsnog 6% minder dan vorig jaar. CNBC 


[Big Corps]

Boeing is niet bang - Het Amerikaanse Boeing zegt dat een eventuele fusie van het Britse BAE en het Europese EADS niet 'fundamenteel' een bedreiging zal vormen, ondanks dat de samensmelting 's werelds grootste ruimtevaartonderneming zal scheppen. BAE en EADS verbaasden de markten woensdag door te zeggen dat ze in gevorderde gesprekken waren over een fusie, die een waarde heeft van €38 miljard. The Daily Telegraph 

Facebook versus Google - Facebook doet het beter dan Google wat betreft browseradvertenties die naar aanleiding van de gebruiker zijn internetgeschiedenis tevoorschijn komen. De social media-gigant haalt ongeveer vier keer zoveel op aan dit soort reclames als zijn concurrenten. Bloomberg


[Eurocrisis]

Daarna betaal ik alles terug. Echt waar - Griekenland heeft nog meer geld nodig om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Dat zegt een vertegenwoordiger van het land die in dienst is bij het Internationaal Monetair Fonds. 'Greece will require additional financing, which may take the form either of Official Sector Involvement or of additional loans, hopefully on more-favorable terms', aldus de topman. The Wall Street Journal

Die Europese superstaat gaat er komen - De president van de Europese Commissie, Jose Barroso, zegt dat een federale staat van Europa onvermijdelijk is als de geteisterde munt de financiële crisis straks overleeft. Juist ja. Niet dat de volkeren binnen de landsgrenzen daar blij mee zijn. Maar dat is al jaren geen issue meer.  CNN