Dit moet u weten: goud en de cijfertjes [Infographic]

Nu de geldfabriek van helicopter Ben opnieuw op volle toeren draait, gaat goud weer onderwerp van gesprek worden. Daarom een informatiegrafiek met een dosis steekhoudende feiten over het edelmetaal.

Gisterenavond heeft de Federal Reserve een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming aangekondigd. Oftewel, er gaan meer dollars bijkomen, dus de waarde van de valuta zal minder waard worden. Dat is geen hogere wiskunde. De goudprijs stijgt dan ook op het moment.

Tegenstanders zeggen echter dat het geld van de QE's niet in de reële economie terecht komt maar alleen in de financiële wereld - ver weg van de benzinepomp en de portemonnee van de gewone man. Op die manier zou er geen sprake zijn van inflatie. 

Leuke discussie. Maar hoeveel goud valt er eigenlijk op de wereld te verdelen?

(klik voor vergroten)

Infographic Gold FactsFrom: Trustable Gold