Het buitenhuisje van Libanons' geliquideerde premier staat te koop

Er staat naast Hyde Park een prima optrekje te koop voor in de weekenden. 5575m² en twee keer zo duur als vergelijkbare woningen. Kinkt capabel, non?

Allereerst: de vorige eigenaar. In tegenstelling tot andere dictators regeringsleiders in het Midden-Oosten was dit best een geschikte vent. Rafic Baha El Deen Al-Hariri was een gerenommeerd zakenman en is tussen 1992 en 2004 twee keer premier geweest. Hariri staat vooral bekend om het opbouwen van Beirut na de 15 jaar durende burgeroorlog. Op 14 februari 2005 was het einde oefening: toen werd Hariri met ±1000kg TNT uit zijn konvooi geblazen. 

De een zijn dood...
De een zijn dood is de ander zijn brood; Sultan bin Abdulaziz al Saud kreeg de woning na de dood van Hariri in zijn schoot geworpen. Niet slecht. De kroonprins van Saudi-Arabië ontving het stukje vastgoed als cadeau en woont er al een tijdje, maar wil er nu vanaf.

Hyde Park

Eén huis, twee postcodes
Prima! Dan kunt u weer eens iets behoorlijks kopen in The City. De woning was oorspronkelijk bedoeld als aparte gezinswoninkjes (wel dure woningen), maar is nu samengevoegd. Uw adres is nog wel 2 tot 8a Rutland Gardens, maar dat is stiekem wel stoer. 

Over gadgets in het huis is niet zoveel bekend. Er gaan verhalen de ronde dat er een zwembad aanwezig zou zijn, maar 925 is nooit ter plekke geweest dus dat kunnen we ontkennen noch bevestigen. Tevens zou er overal gouden decoratie zijn, is er een ondergrondse parkeerplaats en zijn alle ramen bulletproof. 

Super duurrr
Wij vinden het huis wel een beetje duur trouwens. Hoewel dat het alleen maar stoerder maakt om het te kopen, zijn er grenzen. Het gemiddelde huis in London (niet dat u gemiddeld bent, integendeel) kost ‘slechts' €480.000, dit huis zit daar met €373 miljoen wel een stukje overheen. Tevens is het optrekje ruim twee keer zo duur als een vergelijkbare woning.