We hebben weer een überrijkaard opgespoord

Volstrekt ongezien bewoog mevrouw zich door het leven. Maar toch bleek ze de op drie na rijkste vrouw in Amerika. En haar schoonmoeder is Anne Nicole Smith.

Onzichtbaar
Maak kennis met Elaine Tettemer Marshall, van wie alleen bovenstaand fotootje te vinden was. Meestal doet een vermogen van $12,4 miljard hetzelfde voor uw zichbaarheid als een neonhesje, maar mevrouw Marshall wist de schijnwerpers vakkundig te ontwijken. 

Ze verscheen ineens op de radar toen ze een belang van 15 procent bleek te hebben in Koch Industries, het illustere conglomeraat van twee charismatische maar tikje foute broers. De broertjes Koch hoeven overigens ook niet op een houtje te bijten: ze bezetten een gedeelde twaalfde plaats in de Forbes rijkenlijst.

Anne Nicole Smith
In de Verenigde Staten zijn slechts drie vrouwen rijker dan Marshall; twee Walmart- en een Mars-erfgenaam. En ze is zelf ook een erfgenaam, van haar man en ongelooflijke hoeveelheid relletjes. Elaine Marshall is een oase van rust en saaiheid temidden van mediastormen en familievetes.

Ze erfde de aandelenportefeuille van haar man Pierce Marshall, die zowat alle aandelen Koch Industries van zijn vader in handen kreeg, doordat vaderlief zijn andere zoon onterfde, wegens heulen met de vijand. Vader Marshall was sowieso een krasse man, die het presteerde op 86-jarige leeftijd in het huwelijksbootje te stappen met niemand minder dan de inmiddels overleden seksbom Anne Nicole Smith. De voormalige Playgirl was overigens 26, toen ze schoonmoeder werd van de op dat moment 53-jarige Elaine Marshall. Chique.