iPhone 5 breekt nu al verkooprecord en Julian Assange is een Aboriginal [Terwijl u sliep]

[Big Corps]

Twee records in één klap - In de eerste verkoopdagen is de iPhone 5 al twee miljoen keer besteld. Dat is een record. En vanwege het record haalde Apple nog een record. Het aandeel van het bedrijf uit Cupertino, dat dit jaar al 73% is gestegen, klom gisteren naar $700. Bloomberg

Japan versus China duurt voort - Honda en andere Japanse bedrijven gaan tijdelijk hun industriële activiteiten in China stopzetten vanwege de aanhoudende anti-Japanprotesten. Honda gaat deze week vijf fabrieken sluiten en ook Mazda zet de productie stil. De demonstraties komen voort uit een conflict over twee eilanden die beide landen opeisen. Fox Business


[One percent]

Geen gezeik, iedereen rijk - Het verlagen van de belasting voor rijkelui genereert niet meer economische groei. Dat blijkt uit een studie van het Congressional Research Service - het onderzoekscentrum van het Amerikaanse Congres. Sterker nog: het onderzoek verklaart zelfs dat hogere belastingen voor hoge inkomens in het verleden statistisch gezien wél een verband hebben met hogere groeiniveaus. CNBC 

De inkomenskloof tussen vermogenden - Het was een goed jaar voor miljardairs. Multimiljonairs daarentegen hadden het zwaar. Het aantal miljardairs op de wereld groeide met 9,4% naar een – nog steeds – selecte club van 2160 personen. Hun gecombineerde vermogen steeg met $760 miljard naar $6,2 biljoen. Tegelijkertijd groeide het aantal multimiljonairs (mensen met meer dan $30 miljoen) met maar 0,6% en hun gecombineerde vermogen daalde met 1,8%. CNBC


[Suits]

Assange wordt Aboriginal - WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft een officieel paspoort van de Aboriginals gekregen. Zijn biologische vader, John Shipton, nam het document in ontvangst. Assange zat ondergedoken bij de ambassade van Ecuador om vervolging in Zweden te voorkomen. Nu kan hij dus lekker in Australië tussen de geschminkte Bosjesmannen gaan zitten. The Sydney Morning Herald

IKEA-directeur vertrekt - IKEA heeft bekendgemaakt dat CEO Mikael Ohlsson volgend jaar in september zal opstappen. Oprichter van de meubelenboer, Ingvar Kamprad, gaat zijn drie zoons een prominentere rol geven in het bedrijf. De 54-jarige Ohlsson heeft ten tijden van zijn vertrek 34 jaar trouwe dienst achter de rug. Peter Agnefjäll is de 41-jarige man die hem vervangt. The Wall Street Journal