Pas op Zuckerberg; de Winklevii zijn terug

Stel; u bent na een rechtszaak om Facebook de grootste verliezer van de eeuw, maar u bent wel $65 miljoen rijker. Wat doet u dan? Hoeren neuken, nooit meer werken, inderdaad het opnieuw proberen met iets dat op Facebook lijkt. Aldus de gebroeders Winklevoss.

Kent u de film The Social Network (2010) nog? Daar zaten die twee nare broertjes in die de droom van Mark Zuckerberg wilden verpesten. Welnu; die broertjes bestaan echt. Na een fijne samenwerking, gevolgd door ruzie, een rechtszaak en tranen, kwam Zuckerberg weg met Facebook en waren de Winklevossjes $65 miljoen rijker. 

The next big thing
Na een gefaalde Olympische campagne zijn de broertjes zich blijkbaar gaan vervelen. Met $65 miljoen moet je toch iets, dus brachten ze de 'band back together'. Facebook-bouwer van het eerste uur, Divya Narendra werd gebeld om een hernieuwde samenwerking te bespreken. Narendra is namelijk met Aalap Mahadevia, beiden Harvard-Allumni, al een tijdje met SumZero bezig, the next big thing

Niet geschoten is natuurlijk altijd mis. Het Facebook-trucje is vast herhaalbaar. SumZero is een sociaal netwerk voor professionele investeerders. Narendra en Mahadevia bouwden de basis en de Winklevosschen zitten er nu voor $1 miljoen in. 

Spannond
Nu gaat het spannend worden. De geschiedenis leert ons namelijk dat Tyler en Cameron er vroeger meer van genoten om Facebook kapot te maken dan lekker zelf iets te doen. Daarnaast vertoont SumZero gelijkenissen met de eerste versies van Facebook; zo moet men bijvoorbeeld bij een exclusief groepje horen om lid te mogen worden. En daar zou wel eens iemand pissed om kunnen worden. Wordt vervolgd...