Dit is het nieuwe appartement van de sjef van Johnson & Johnson's

William Weldon, baas bij Johnson & Johnson's en net CEO-af, heeft een nieuw optrekje gekocht. Binnen kijken?

Weldon was vorig jaar nog CEO van het farmaceutische bedrijf Johson & Johnson, sinds april dit jaar is hij chairman. Bij een nieuwe functie hoort blijkbaar een nieuw optrekje. Met verdiensten van Johnson & Johnsons’, JP Morgan & Co. en Quinnipiac University (beiden lid raad van bestuur) koop je ongeveer dit.

Dit
Het optrekje zit in de millennium tower in New York. De riante woonkamer, keuken en drie slaapkamers hebben uitzicht op de Hudson, Central Park én Midtown New York. Verder is het niet zo spectaculair, Weldon heeft een special membership bij de gym van het complex, en er zijn hele hoge ramen en vloerverwarming. Maar dat vind je in Almere ook.

Weldon heeft het huis gekocht voor $13,6 miljoen van Mosche Meidar, oprichter van MAG Industrial Automation Systems. Meidar zette het voor $15 miljoen te koop, maar heeft er zelf $8 miljoen voor betaald. Toch nog een riante marge dus.

Honorarium
Maar wat moet je verdienen om zo’n optrekje te kunnen kopen? 925 ging op onderzoek uit, en kwam op een riant honorarium. Volgens Equilar had Weldon in 2009 een totaal vermogen van $168.329.328, zijn laatste verdiensten bij J&J als CEO waren volgens het Annual Report ietsje meer dan $29,5 miljoen.

Heel stoer trouwens; Weldon ging vroeger vanaf zijn oude huis met de helikopter naar zijn werk. Meer foto's van zijn nieuwe optrekje hier

House WeldonHouse WeldonHouse Weldon