Popcorn des doods levert 7 miljoen op

Meubelverkoper Wayne Watson spant een zaak aan tegen een popcornproducent en een supermarkt, vanwege het feit dat zij hem magnetronpopcorn verkochten die hem ziek heeft gemaakt. Hij wint. 7,2 miljoen dollars om precies te zijn.

Volgens ABC News heeft de meubelverkoper ademhalingsproblemen, beter bekend als “popcorn lung”, opgelopen in 2007. Tot dusver is de popcornlong alleen geconstateerd bij arbeiders in de popcornmakerij die blootgesteld zijn aan smaakstofchemicaliën. Deze snoepert at echter 10 jaar lang elke dag 2 zakken popcorn. De aangeklaagden in dezen waren popcornproducent Glister-Mary Lee en Kroger en hun dochteronderneming Dillon Cos. Hun verdediging: dikke vette onzin. Die longen van meneer in kwestie zijn verpest door de chemicaliën in de vloerbedekkingsreinigers waar hij jarenlang mee werkte. 

Goudmijntje
Maar Wayne kreeg zijn gelijk ter waarde van 7,2 miljoen dollars. Kassa! De stof die de ziekte veroorzaakt is diacetyl. Deze smaakstof wordt voornamelijk gebruikt om die unieke zuivelsmaak te geven aan boter-popcorn, zonder enige vorm van zuivel te gebruiken. Hmmmm-kay…  Producenten die het verkwikkende goedje gebruiken wegen rillend hun volgende stappen af. Een tsunami van aanklachten in het vooruitzicht. 

De enige vraag die nog rest is: waarom nu pas klagen? Wij krijgen al jarenlang ernstige hyperventilatie-aanvallen bij de geringste blootstelling aan popcorn!