Voormalig eigenaar Senkaku-eilanden heeft geen spijt van verkoop [VIDEO]

Hiroyuki Kurihara legt aan CNN uit waarom hij er geen spijt van heeft dat hij de Senkaku-eilanden aan Japan heeft verkocht. Japan en China vliegen elkaar nu in de haren om de stukjes land.

Het dispuut tussen de twee Aziatische grootmachten begint al lichtelijk militaire trekjes te krijgen. De zaak escaleerde afgelopen zomer toen Japanse patriotisten op theatrale wijze de nationale vlag op het eiland plantten.

Niet handig, want China claimt ook dat de eilanden van hun zijn. Bejing werd woedend toen Japan de stukken grond gekocht had van de private eigenaar.

Toch heeft Hiroyuki Kurihara er geen spijt van dat hij het onroerend goed, waarvan de grond rijk is aan olie, verkocht heeft aan Tokyo. Het geldelijk fortuin van een indivdu gaat immers boven de internationale veiligheid.