Het afhameren van Eurocommerce; hier de kolossale objectenlijst

Kent u Eurocommerce nog? Die leuke pandjesbaas en projectontwikkelaar die nog 700 miljoen open had staan. Het geld moet ergens vandaan komen, dus wordt een en ander geveild.

Kapotfailliet
Het tragische is alleen dat de curator de liquidatiewaarde van alle pandjes, projectjes en paardjes (Eurocommerce bezat een heus Olympisch paard!) op een schamele 400 miljoen euro schat. Ja, das veel geld, maar wel een beetje minder dan de crediteurenrekening.

Een anonieme bron met jarenlange ervaring in vastgoedveilingen verklaart dat de hoeveelheid objecten en de geschatte waarde ervan ongekend is. Een groot deel van de objecten kan niet afzonderlijk gekocht worden, maar wordt in pakketten geveild.

WTC Almere
Het gaat om maar liefst 47 objecten, waaronder het World Trade Center in Almere en het kantoor van Leaseplan in dezelfde plaats. De PVV was eerder al heel verdrietig over de handel en wandel van Mr Eurocommerce, Ger Vissers. Hier vindt u overigens de complete en de enorme objectenlijst.

Redden ze nooit
Vermoedelijk is die 400 miljoen aan vastgoed wat al te optimistisch trouwens, want als we even kijken naar veilingnummer 20, tellende 8 forse kantoorpanden, is de verwachte opbrengst op basis van de makelaarscommissie slechts €10 miljoen. Boehoe!

De veiling vindt plaats op 29 oktober. Wees erbij en vertrek met een parkeergarage in uw achterzak.