Heerlijk, helder, herfst

Er zijn heus wel wat redenen om gelukkig te worden van de herfst. Om één te noemen: het whiskyseizoen doet haar intrede.

Herfstheil
Verzin maar eens een meditatiever moment dan uzelf tijdens een gure herfstavond een whisky in te schenken, om in het holst van de nacht op uw canapé te ontwaken met het lege glas nog in uw handen. We mogen hopen dat uw glas in dit geval gevuld zat met een whisky van The Macallan, de Usain Bolt onder de Scotch single malt whisky's - zo veel beter dan de rest, dat er tijd over is om gekke dingen te doen.

De nieuwste uitspatting is de derde editie van de Masters of Photography, een creatieve campagne rondom The Macallan waarin de kunst van het distilleren wordt weergegeven door de ogen van een befaamde fotograaf.

Al vanaf € 2.500,-
Ditmaal was het de beurt aan Annie Leibovitz, bekend van de laatste fotoshoot ooit van John Lennon. Gelukkig heeft de beste madame tegenwoordig meer smaak, want The Macallan heeft speciaal vier whisky's gemaakt om de stemming van haar foto's weer te geven. Om de exclusiviteit te waarborgen, zijn de vier whisky's gerijpt in verschillende vaten. Bij aankoop krijgt u de bijbehorende print cadeau, gesigneerd door Annie herself. Kunt u zich een beter begin van het whiskyseizoen voorstellen? Wij eigenlijk niet. Eind deze maand, nu dus ongeveer, verkrijgbaar bij enkele whiskyspecialisten vanaf € 2.500,- per fles. 

De vier varianten:

'The Gallery' print: Cask No 12251 - 1989 Sherry Butt
Intense smaak van gepolijst eikenhout met een droge afdronk

'The Bar' print: Cask No 7023 - 1991 Sherry Oak Puncheon
Intense, maar niet overheersende, zoete tonen van rijpe appels en gedroogde vruchten

'The Library' print: Cask No 14007 - 1995 Sherry Oak Hogshead
Donkerrode whisky, gerijpt in mahoniehout

'The Skyline' print: Cask No 10019 - 1996 American Oak Butt
Licht goud van kleur met tonen van limoen en citrusvruchten

The Macallan Masters of Photography with Annie Leibovitz (5 mins) from Edrington on Vimeo.