Lerares casht $1.000.000 in anderhalf jaar. De docent is de nieuwe bankier

Hebzucht kent u niet meer. Als u geld gaat verdienen staat er binnen de kortste keren een tentenkamp met hippies voor uw kantoor. Neen, voor de grote bedragen moet u tegenwoordig in het onderwijswereldje zijn.

De docent van 2012 verdient zijn boterham niet meer in een klaslokaal. Lesgeven is bijzaak geworden. Miljoenen binnenhalen kan eenvoudig via de internetz.

Tegenwoordig is er namelijk Teachers Pay Teachers. Dat klinkt inderdaad als Ponzifraude, maar niets is minder waar. Docenten wisselen op dit forum lessen uit, en betalen elkaar daar voor. Er zijn nu 15.000 leden die of van elkaar profiteren omdat ze zelf niet aan de slag hoeven, of dik cashen met de betere peuter-trucjes.

Cashen!?
De kern van deze posting; de eerste gebruiker van Teachers Pay Teachers heeft een miljoen gecasht. In anderhalf jaar. We hebben het over Deanna Jump, deze dame is goed met kleuters en kreeg dollartekens in haar ogen. Inmiddels heeft ze 161.000 lesplanningen verkocht voor ongeveer $8 per stuk.

En ze is niet alleen. Naast Jump zijn er nog twee gebruikers die meer dan drie ton verdiend hebben, en 23 gebruikers zitten boven de $100k.

Relativeren
Nu bent u van zulke bedragen natuurlijk niet onder de indruk, maar in het lerarenwereldje is een miljoen best veel. 925 ging op onderzoek uit en ontdekte dat een docent in het voortgezet onderwijs in Nederland tussen de €2445 en €4962 per maand verdient. Jump had het afgelopen half jaar omgerekend een maandsalaris €43.165, dat is 769.72% hoger dan de bestverdienende docent in Nederland op een openbare middelbare school. Chapeau!