Culinaire tips om het weekend mee door te komen

Dit weekend eens gezellig op stand culinair orgasmeren? U bent een foodie die altijd op zoek is naar de meest exquise gerechten om uzelf te imponeren? Wij zochten en vonden een paar exclusieve kleinoodjes ter inspiratie.

Watermeloen
De zwarte Densuke watermeloen wordt alleen gekweekt op het Japanse eiland Hokkaido. Hij is iets knapperiger en harder dan de meloenen die wij gewend zijn. Wellicht iets zoeter ook. Maar het feit dat er elk jaar slechts 50 à 60 van geoogst kunnen worden, maakt dat u een slordige $61.000,-- afrekent.

Hamburger
Voor slechts $99,-- kunt u de exclusieve Double Truffle Hamburger nuttigen bij de DB Bistro Moderne in Manhattan. Tussen Fith – Sixth Avenue. Het topkwaliteit vlees is vermengd met truffels en foie gras en wordt geserveerd op een maanzaad-Parmezaan broodje. Bezorgd dat uw figuur hier onder te lijden heeft? Voor de healthfreaks onder u is er ook nog de Single Truffle versie voor slechts $59,--.

Cupcake
De grote Vinex-hit: de cupcake kunt u nu ook zonder schroom nuttigen. In Dubai werd onlangs The Golden Phoenix geserveerd. Voor $1.000,-- wordt u in Bloombury’s Cupcake Store getrakteerd op een Cake’je dat is gemaakt van de fijnste chocolade en omhuld door eetbaar goud.

Viseitjes
Het is niet origineel. Dat weten we. Maar kaviaar staat al jaren in de top 5 van het duurste versnaperingen. Om de een of andere reden blijft deze platte-gouden-Rolex het pièce de résistance op alle blond,-goud-en-fout nouveau riche partijtjes die u frequenteerde. Maar de allerduurste is Almas, een vaalkleurige Beluga uit Iran. Een blik van een pondje kost zo rond de £ 935,--. Waarom? De eitjes komen van bejaarde steuren die tussen de 60 en 100 jaar oud zijn.

Of anders
Wat dacht u van noodles (ramen) van $100,-- per portie bij Fujimaki Gekijou in Tokyo. Of $197,-- voor een Von Essen Platinum Clubsandwich bij Van Essen in Berkshire (UK). Wellicht een Louis XIII pizza met kreeft en kaviaar bij Renato Viola voor £12.000,--? Laat ons uw ervaringen weten!