Larry Ellison koopt alwéér een huis

De CEO van Oracle heeft zichzelf loonsverhoging gegeven kreeg loonsverhoging en ging direct investeren. Aanschouw zijn nieuwe domicilie in Malibu.

Kassa!
Als CEO moet je natuurlijk qua salaris wel met de tijd en inflatie meegaan, dus Ellison stelde voor zichzelf dit jaar eventjes $96 miljoen renumeratie vast. Dat is $5,3 miljoen hoger dan vorig jaar. Naast dit honorarium ontvangt Ellison trouwens ook nog een bonus van $8,4 miljoen, $31,5 miljoen uit opties en een echt salaris van $1. Staat hier.

En al dat geld investeerde Ellison direct in zijn hobby: stenen. Daar schreven we al eens over, Ellison verzamelt huizen. Met zo'n salaris tik je natuurlijk met gemak een nieuw optrekje van $36.943.890 af. Wat best een prima prijs is trouwens, de ex-CEO van Yahoo (Terry Semel) zette de woning voor $50 miljoen te koop

House Ellison

13 badkamers, no big deal
Ellison zit in dat nieuwe huisje best goed. Wij vinden het niet ontzettend mooi, maar met een strand van 50 meter, een eigenaarswoning, een gastenverblijf en een bioscoophuisje, 9 slaapkamers en 13 badkamers mag je niet klagen. En mocht Ellison het er niet naar zijn zin hebben, dan kan hij altijd nog verhuizen naar één van zijn andere huizen op Malibu. 

Zeiltrainingen op Hawaï
Dit is trouwens niet het eerste geld dat Ellison dit jaar in stenen stopt. Eerder kocht hij al een eigen eilandje op Hawaï. Via diepkelen weet de wereld inmiddels dat Ellison dit wil gebruiken als trainingslocatie, men moet immers op een stil plekje kunnen zeilen om de America's Cup volgend jaar veilig te stellen.

House EllisonHouse EllisonHouse EllisonHouse EllisonHouse Ellison