Dead end job: wat te doen?

U werkt zich al jaren het schompes in dezelfde functie en dan krijgt die collega promotie. Wat nu?

Huilie
U heeft een vaste baan, maar door bezuinigingen doet u eigenlijk meer dan er sec in uw job spec staat. Uw afdeling heeft moeten bezuinigen en verschillende taken van uw wegbezuinigde collega’s zijn verdeeld over de ‘gelukkigen’ die zijn overgebleven. Uw extra werkzaamheden worden overigens niet gewaardeerd in een verbeterde titel of een hoger honorarium. En tot overmaat van ramp krijgt die collega of die vriend wél promotie. Bekend verhaal?

Niet vergelijken
Logisch natuurlijk dat u uw situatie met die van de ander gaat vergelijken. Maar daar schiet u helaas weinig mee op. Onderzoek heeft al eerder uitgewezen: uw carrière en uw persoonlijk vermogen vergelijken met dat van anderen maakt u niet gelukkiger.

Columnist Mike Dang van thebillfold.com geeft zijn visie als antwoord op een brief van een frustraat met bovenstaande problemen. Als u zelf geen leidinggevende functie heeft, kunt u geen controle uitoefenen op wat er met de carrières van anderen gebeurt. Maar wel op uw eigen loopbaan.  Ga naar uw baas en leg de feiten op tafel. Zelfs als u van plan bent (moedig van u) om binnenkort te vertrekken. Want ook toekomstige werkgevers zijn geïnteresseerd in titels.

En die salarisverhoging komt ook wel goed.