Een klokje van eigen deeg

In de horlogefabriek van Rado zijn ze geobsedeerd door keramiek. Maar ook dat gaat wel eens vervelen. En ja, wat doe je dan? Je verzint gewoon een materiaal dat nog niet bestaat en giet dat in de vorm van een horloge.

Precies vijftig jaar geleden maakte Rado de Diastar - het eerste krasvrije horloge ter wereld, gemaakt van hardmetaal en saffierkristal. De horloges uit de nieuwe lijn Rado D-Star, de naam zegt het al, ontlenen hun inspiratie aan dat model. Maar aan nostalgisch geneuzel doen we even niet mee, we pakken voor u direct het meest bijzondere exemplaar erbij: de Rado D-Star Ceramos.

 

High-tech keramiek
Mocht u het exact willen weten: ceramos is een op titaniumcarbide gebaseerd high-tech keramiek met een metaallegering. Het gietproces vindt plaats onder een druk van 1000 bar en het spul wordt op 1500 graden gesinterd. Tijdens dat proces krimpt het ongeveer 20 procent, totdat het zijn maximale dichtheid en hardheid bereikt. Hoe dan ook, het materiaal bestond nog niet. En u zult het voorlopig ook nergens anders tegenkomen, want Rado heeft het patent en gaat daar zuinig mee om. 

Een mooi prijskaartje
Het voordeel van ceramos is dat het zich volledig aanpast aan uw lichaamstemperatuur. Bovendien is het ondanks de extreme dichtheid, wat ervoor zorgt dat er met geen mogelijkheid in gekrast kan worden, een erg licht materiaal. Wij kunnen het bijna niet geloven, maar voor dit scheikundige hoogstandje betaalt u slechts € 1530.