Bankier pinkt traantje weg in rechtszaal bij UBS-fraude en CNN naait Mitt Romney met artikel [Terwijl u sliep]

[Fraude]

Bankers Blues - Een bankier van UBS heeft een traantje weggepikt toen hij toegaf dat ook hij een aantal ongeautoriseerde transacties had gedaan. John Hughes werd verhoord vanwege de terechtstelling van zijn voormalige collega, Kweku Adoboli, die een fraude zou hebben opgezet waarbij de Zwitserse bank $2,3 miljard heeft verloren. Hughes zei dat hij echter geen weet had van Adoboli's fictieve transacties. The Daily Telegraph 

Dit is nog maar het begin - Een aanklacht van fraude die tegen JPMorgan Chase is ingediend is nog maar het begin. Verwacht wordt dat veel meer banken door de Amerikaanse federale autoriteiten in de rechtszaal ter verantwoording worden geroepen voor louche praktijken die direct tot de kredietcrisis hebben geleid. Bear Stearns, omgevallen in 2008 en inmiddels eigendom van JPMorgan, wordt ervan beschuldigd hypotheekderivaten expres verkeerd gewaardeerd te hebben. Financial Times


[US Election]

Romney genaaid door CNN - Zelfs goed nieuws voor Romney wordt door CNN verpakt als slecht nieuws. Uit een vragenrondje van het nieuwsbureau bij economen blijkt dat er negen Romney’s beleid het beste vinden, vijf kiezen niemand en slechts drie kiezen Obama. Toch luidde de kop van het artikel: 'economen kiezen Romney met tegenzin.' Daarnaast worden de heren die negatief zijn over Romney naar voren gehaald in het stukje. Fox News


[Suits]

Buffett doet ook aan groen - Warren Buffett bewijst zijn toewijding aan hernieuwbare energie door twee immense windmolenparken in Californië te kopen. De investering wordt gedaan door MidAmerican Energy. Dat is een bedrijf dat in het bezit is van Berkshire Hathaway. Het bedrag is niet bekendgemaakt. Oilprice 

Obligatiekoning waarschuwt  Amerika - Bill Gross, de manager van het grootste obligatiefonds ter  wereld, waarschuwt dat Amerikaanse obligaties geen leuke beleggingen zijn als de Verenigde Staten hun schuldenproblemen niet kunnen oplossen. Het baasje van Pimco zegt zelfs dat zijn thuisland op Griekenland begint te lijken. Vancouver Sun 

Oracle gaat het zelf doen - Voorlopig gaat Oracle geen grote acquisities meer doen. In plaats daarvan gaat het computerbedrijf zich focussen op autonome groei. 'We have all the assets in house to grow very rapidly on an organic basis', Aldus CEO Larry Ellison. Volgens de CEO groeit de hardware business van Oracle met meer dan 100%. CNBC