Barclays ontslaat top-bankier en energiebedrijven willen dwars door Alaska [Terwijl u sliep]

[Groeien]

Ryanair doet concessies voor Aer Lingus – De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil wel concessies doen om de overname van concurrent Aer Lingus voor elkaar te krijgen. Nu mag dat namelijk niet, samen zouden de bedrijven een te groot deel van de Ierse luchtvaartmarkt in handen krijgen. Ryanair wil daarom wel een paar routes afsluiten, maakte het bedrijf gisteren bekend. The Irish Independent

Energiebedrijven willen door Alaska – Een consortium van energiebedrijven is van plan om dwars door Alaska heen een gasleiding aan te leggen. Men wil vloeibaar gas van Alaska naar Azië transporteren. In totaal gaat het project $65 miljard kosten en moet de pijp 1300km lang worden. Het consortium bestaat uit, Exxon Mobil, ConocoPhilips, BP, Trans Canada en de Canadese regering. The Wall Street Journal 


[Oeps]

Problemen bij American Airlines na onregelmatigheden – De afgelopen maanden heeft men er bij American Airlines met vertragingen, het cancelen van vluchten en niet correct geïnstalleerde stoelonderdelen een bende van gemaakt. En dat komt het bedrijf duur te staan. Men moet nu misschien zelfs geld halen uit een potje van $5 miljard dat bedoeld is voor noodfaillissements-situaties. Bloomberg


[Euro]

IMF stelt verlaagd prognose economische groei Duitsland – Slecht nieuws van onze Oosterburen; het IMF verwacht minder groei van de Duitse economie. Voor zowel dit jaar als volgend jaar verwacht men 0,9% groei, waar men eerder nog op 1% tot 1,4% rekende. Het feit dat men teleurstellingen bij Duitsland verwacht is opmerkelijk, de Duitse economie heeft zich juist redelijk goed gehouden de afgelopen drie jaar van de Eurocrisis. Waarom de economie minder hard groeit gaat het IMF waarschijnlijk dinsdag pas bekendmaken, maar men verwacht dat het iets te maken heeft met de afkoeling van de Chinese en sommige delen van de Europese economie. CNBC

Spaanse groei wordt gehinderd door zorgen – De Spaanse MinFin, Luis de Guindos, zei gisteren tijdens een bezoek aan de London School of Economics dat de economie van zijn land zich nooit kan herstellen als de rest van de wereld twijfelt over het voortbestaan van de Eurozone. De Guindos zei ook dat hij denkt dat de zogeheten ‘bad bank’, een bank met louter slechte leningen, er in december zal zijn. Reuters


[Suits]

Topbankier Barclays weggestuurd – Na betrokkenheid met allerlei belastingontduikende activiteiten moet een topbankier van Barclays zijn bureau helaas verlaten. Het gaat hier om Iain Abrahams, heerscher bij de structured capital markets unit van de bank. Zijn afdeling zorgde voor 60% van Barclays’ bankwinsten, maar zorgde ook voor een slechte reputatie van de bank. Een memo van baas Ricci over de beslissing ‘To take a fresh look to see if there are products and services in which …  we no longer deem it appropriate to do business, regardlessof financial returns’. Meer bij The Guardian